Evroliga: Budućnost ne ispunjava uslove

Autor: Tanjug

Sport

18.04.2018

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški klub Budućnost iz Podgorice moraće da ispuni sve uslove iz zakonskog akta Evrolige ukoliko želi da sledeće sezone igra u elitnom takmičenju.

RepublikaFoto: Budućnost Voli

Novi šampion ABA lige nema kapacitet dvorane od minimum 5.000 mesta, što je neophodno, ali ni budžet od četiri miliona evra od čega bi 65 odsto išlo na plate igrača.

- Budućnost će imati status kao i svi ostali klubovi koji imaju pravo da naredne sezone igraju Evroligu. Evroliga će uskoro kontaktirati Budućnost, kao aktuelnog prvaka ABA lige, i zatražiti svu potrebnu dokumentaciju i oceniti ispunjenje obaveza koja su regulisana zakonskim aktima takmičenja - navedeno je iz Evrolige za "Vijesti".

U dopisu iz Barselone naglašeno je da prvak ABA lige ima licencu da učestvuje u Evroligi, ali da Budućnost, kao i svaki drugi klub, mora da ispuni obaveze.

Predsednik Budućnosti Dragan Bokan najavio je da će uskoro posetiti sedište Evrolige i da će uraditi sve da klub igra sledeće sezone u najjačem evropskom takmičenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading