EVROLIGA ISTRAŽUJE SUĐENJE U ABA LIGI!

Autor:

Sport

12.04.2018

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako eksluzivno saznaju Srpski telegraf i Republika.rs, Evroliga će zbog glasina o ulozi Iztoka Remsa u ABA ligi, kao i vrlo problematičnog delegiranja sudija za četiri utakmice, uraditi svoj nezavisni monitoring suđenja, ponašanja sudija i celokupne atmosfere koja se stvara oko finala ovog takmičenja između beogradske Crvene zvezde i podgoričke Budućnosti.

RepublikaFoto: Starsport
Javor je često znao da iritira navijače i čelnike Zvezde

Zbog čega? Način delegiranja sudija, osim što se komesar za delegiranje sudija Rems pridržava "nacionalnog ključa" ove sezone, samo kada je jedan klub u pitanju, ima u sebi jedan vrlo intrigantan detalj. Od 12 sudija na listi, za finale, pojedinci se "koriste" po dva puta u seriji, neki nijednom?

Među brojnim nelogičnostima, jedna od najvećih, i najočigledniji primer lukavo prikrivene namere je Damir Javor. Slovenački sudija, ljubimac Iztoka Remsa, ali i čovek koji je u više navrata pokazao "objektivnost" sudeći važne utakmice Crvenoj zvezdi. Dovoljno je setiti se kazne koju je zaradio nakon utakmice crveno-belih u Zagrebu 2015. godine (dva meča suspenzije) i greške u meču sa Olimpijakosom u "Areni".

Upravo taj Damir Javor delegiran je da sudi treću utakmicu polufinala u Podgorici, zajedno sa Mariom Majkićem, koji je srpskoj javnosti postao "poznat" nakon treće utakmice polufinala sa "Mornarom" i brojnih odluka na štetu domaćina.

Konačno, postavlja se pitanje, gde su srpske sudije u celoj ovoj priči, osim Ilije Beloševića?  Među najbolje ocenjenima na listama već godinama, praktično su nestali ove sezone, uz vrlo lukavo korišćenje izgovora o "nacionalnm ključu". Iskorišćen je slučajno ili ne, samo za drugu utakmicu finalne serije. Taj sada famozni "nacionalni ključ" postao je ponovo aktuelan nakon pisma predsednika Budućnosti Dragana Bokana menadžmentu ABA lige i lično Iztoku Remsu 16. oktobra prošle godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading