KOŠARKAŠICE DOBIJAJU PROTIVNIKE! Srbija u trećem šeširu

Autor:

Sport

04.10.2023

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žreb će biti održan danas u Mađarskoj

KOŠARKAŠICE DOBIJAJU PROTIVNIKE! Srbija u trećem šeširu

Foto: Tanjug/AP


Košarkašice Srbije biće u trećem šeširu na žrebu za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu. 

Žreb će biti održan sutra u Mađarskoj, a turniri će biti igrani naredne godine pred igre u Parizu. Pored Srbije u šeširu se još nalaze Japan, Nigerija i drugi kvalifikant sa američkih pretkvalifikacija.

Dok su u prvom šeširu SAD, Kina, Australija i Španija, u drugom šeširu biće prvi kvalifikant sa američkih pretkvalifikacija, Belgija Francuska i Brazil.

U četvrtom šeširu se nalaze Mađarska, Senegal, Novi Zeland i Nemačka. Domaćini četiri kvalifikaciona turnira biće Antverpen, Rio De Žanerio, Šopron i Ksian.

Plasman na Olimpijske igre obezbedile su Amerika kao svetski šampion i Francuska kao domaćin, pa će iz grupa gde su ove dve selekcije ići po dve najbolje. Iz druge dve grupe idu po tri najbolje u Pariz.

Naše devojke pokušaće da izbore plasman na Olimpijske igre, kako bi bile u prilici da napadnu medalju. Najbolji uspeh na ovom takmičenju, bar u novijoj istoriji,  Srpkinje su postigle 2016. kada su se okitile bronzom u Brazilu. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading