OBRADOVIĆ PRESEKAO! Partizan ima NOVOG plejmejkera!

Autor:

Sport

29.09.2023

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli na premijeri AdmiralBet ABA lige dočekuju Mornar iz Bara (poenedljak, 19 časova).

OBRADOVIĆ PRESEKAO! Partizan ima NOVOG plejmejkera!

Foto: Starsport

Partizan je ovog leta osetno renovirao tim, pa se posle odlazaka Jama Madara i Dantea Egzuma dao u potragu za novim organizatorima igre.

Vladala je strepnja grobara ko će biti novi plejmejker nakon što su Izraelac i Australijanac napustili Humsku, pa su crno-beli angažovali Pi Džej Doužera, Frenka Kaminskog, Ognjena Jaramaza i Mateuša Ponitku.

Odgovor na njihovo pitanje i dalje je lebdeo u vazduhu, da bi tokom priprema Poljak odskočio iznad ostalih, pa se očekuje da bude predvodnik novog talasa Partizana na evropskoj sceni:

Republika

Foto: Starsport

 

- Pokušavam da pomognem ekipi kao plejmejker. Igrao sam to na pripremama - rekao je Mateuš Ponitka, iako su mnogi videli kao krilnog košarkaša.

Ipak, i sa te visoke pozicije, trener "parnog valjka" Željko Obradović prošlosezonskog igrača Panatinaikosa vidi kao nekoga ko može da pomogne u organizaciji završnice.

- Mnogi od nas mogu da prenese loptu, da pokrenu napad. U tome ću im svakako pomoći, u odbrani, takođe, u skoku. Imamo izvanredne košgetere, naravno pokušaću i u tome da pomognem, ali mislim da će moja uloga biti nešto drugačija.

Otkrio je zatim svoje prednosti kada je na parketu:

- Mogu bez problema da igram od jedan do tri. Čak i ako trener bude hteo da igram krilnog centra, igraću i to. Šta god bude želeo. Prednost ovog tima je što imamo nekoliko igrača koji mogu da igraju različite pozicije. To donosi raznovrsnost u igri i razna rešenja u zavisnosti od date situacije na parketu - kaže poljski košarkaš.

Foto: Starsport

 

Nije ga bilo na turniru u Grčkoj protiv Efesa i Bajerna zbog povrede:

- Dobro sam sada. Skoro sam se u potpunosti oporavio. Do prve utakmcie će biti sve kako treba.

Debitovaće u ponedeljak pred grobarima, kada Partizan dočekuje Barane (ponedeljak, 19).

- Najzad je došla sezona. Svi jedva čekamo da krenemo sa utakmica, jer drugačije je kada igrate prijateljske duele i prave takmičarske. Sada krećemo da računamo ko koliko pobeda ima. Spremni smo.

O saigračima je izneo najlepše mišljenje:

- Vrlo je bitno što imamo veliki broj igrača koji znaju sistem, a mi novi smo tu da pomognemo u različitim aspektima. Svi mi imamo naše prednosti koje ćemo iskoristiti da pobeđujemo. Ono što je glavno, igraćemo timski, zaboravlja se, košarka je timski sport - istakao je Ponitka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading