REPREZENTATIVAC SRBIJE SKENIRAO LITVANCE! Znamo njihove PREDNOSTI! Od OVOGA preti najveća OPASNOST!

Autor:

Sport

04.09.2023

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije u utorak (10.45) igra za plasman u polufinale Mundobasketa.

REPREZENTATIVAC SRBIJE SKENIRAO LITVANCE! Znamo njihove PREDNOSTI! Od OVOGA preti najveća OPASNOST!

Foto: Starsport

Naredna prepreka Pešićevim "orlovima" na putu ka medalji biće selekcija Litvanije, neporažena u dosadašnjem toku Svetskog prvenstva.

Zna to i Dejan Davidovac, košarkaš Zvezde Meridianbet, koji najavljuje bespoštednu borbu sa selekcijom koja je iznenadila Amerikance.

- Spremni smo za to, znali smo da će u jednom trenutku do toga doći. Očekuje nas teška utakmica protiv izuzetnog pritvnika. Oni su u dobrom ritmu posle jučerašnje pobede. Čeka nas pre svega fizički teška utakmica, Litvanci su uvek nezgodni. Daćemo sve od sebe -  rekao je Davidovac.

Selektor Svetislav Pešić nije krio pohvale na njegov račun, obzirom da je protiv Dominikanaca dobro čuvao Karla Entonija Taunsa.

- Dobar je igrač, opet je dao 25 poena, tako da... Šta zna, zadovoljan sam celokupnim izdanjem, koliko smo poena dali, zadovoljan sam trenutnom formom, time što smo dobro odgovorili posle poraza od Italije.

Republika

Foto: Starsport

 

Srpski reprezentativac ne želi da poveruje u priče kako su Litvanci namerno "zaobišli" Italijane.

- Ne verujem iskreno u to. Gledali smo ih u svlačionici, znaš kako... Velika je motivacija igrati protiv Amerike, oni su ipak prvi favoriti. U dobrom su naletu Litvanci, nisu kalkulisali. Igrali smo na dosta turnira, imaju dosta iskusnih igrača, Evroliga, NBA... Znamo njihove prednosti. Protiv Amerike su dobro šutirali, brzo im ide lopta, imaju veliko samopouzdanje, očekujem da tako bude i protiv nas. S druge strane, mi moramo da igramo dobru odbranu kao u nekom prethodnom periodu. Fizički da odgovorimo na njhovu igru.

Najvažnijie je zaustaviti njihove šut?

- Svakako, oni su po tome poznati već godinama.

Na kraju se osvrnuo na zdravstveno stanje Boriše Simanića, čija je povreda i završetak Mundobasketa mnogo uticalo na "orlove".

- Uticalo je i utiče i dalje. Nadam se da će biti dobro. Ne znam šta da kažem. Informišemo se koliko možemo, doktor ga posećuje... Loše je to što mu se desilo. Svi smo tu uz njega, pogodilo nas je sve - istakao je Dejan Davidovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading