KANAĐANI SU SILNI: Imamo li PRVOG FAVORITA Mundobasketa? Oboren REKORD Srbije!

Autor:

Sport

27.08.2023

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brutalan sastav..

KANAĐANI SU SILNI: Imamo li PRVOG FAVORITA Mundobasketa? Oboren REKORD Srbije!

Foto: Starsport

Kanada je "zgromila" Liban u 128:73 u meču drugog kola grupe H Mundobasketa i tako još jednom pokazala da je jedan od kandidata za najsjajnije odličje.

Meč je protekao u potpunoj dominaciji ekipe sastavljene pretežno od NBA asova, a podatak koji govori kakvu su hemiju stvorili je to da su oborili rekord po broju asistencija sa čak 44 uspešna dodavanja.

 

 

Rekord do ovog trenutka je držala reprezentacija Srbije, koja je u meču sa Filipinima na Mundobasketu 2019. imala 37 asistencija.

Sjajno su rotirali Kanađani u ovom meču i niti jedan igrač nije proveo na terenu ni punih 21 minut. Najefikasniji je bio Er Džej Beret 17 poena.

Pratio ga je Tre Bel Hajns sa 15 poena i osam skokova, dok je još jedan bivši košarkaš iz ABA lige Melvin Edžim stao na 13 poena i pet skokova.

Nikel Aleksander Voker, Zek Idi, Keli Olinik i Šaj Gildžes Aleksander su svi postigli po 12 poena, dok su Kajl Aleksander i Dilon Bruks sa po 10 zaokružili listu dvocifrenih.

Kod slabašnih Libanaca Omari Spelman je postigao 16 poena.

Kanada je tako posle trijumfa nad Francuskom upisala još jedan trijumf i reprezentacija je koja je do sada najviše pokazala. Liban piše i drugi poraz posle onog protiv Letonije.

Do kraja dana nas u okviru ove grupe očekuje duel između Letonije i Francuske koji počinje u 15.30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading