Srbija čudom izbegla bruku: "ORLOVI" TEŠKOM MUKOM NADLETELI BEČ!

Autor:

Sport

25.02.2018

21:14 >> 21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije umalo da pretrpe šokantan poraz u 4. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo na gostovanju protiv Austrije. Iako je dobro poznato da selektor Aleksandar Đorđević igra ove kvalifikacije sa igračima koji su daleko od okosnice na velikim takmičenjima, ovakva muka se nije očekivala, pa je na kraju bilo 81:82 za Srbiju.

RepublikaFoto: fiba.com
Rovovska borba u Beču

Videlo se već na startu da Austrijanci nisu uopšte impresionirani imenom protivnika slavne prošlosti, koji trenutno brani srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara. Međutim, borbenost Austrijanaca se nekako čak i činila simpatičnom u početku, pošto smo mislili da ćemo lako doći do preokreta u nastavku.

Posle prvih 10 minuta Raduljica i drugovi su na čisto iskustvo imali 21:18, ali su stvari u nastavku počele da se nenadano komplikuju.

 

 

Austrija je nizala seriju od 10:0, naši su srljali iz greške u grešku i davali sve veću razliku domaćinu, koji je samo formalno imao prednost domaćeg terena, imajući u vidu da su većinu navijača u hali činili naši zemljaci iz Beča i okoline.

Avramović i Jelovac su nekako uspeli da vrate naš tim do odlaska na veliki odmor, pa je bilo 43:41.

Na početku treće deonice nove nevolje. Šrajner i Mahalbašić su pogađali šta god su hteli, Srbija je tonula u rezultatski deficit, ali se onda Birčević probudio i uz pomoć Jelovca i Avramovića vratio Srbiju u vođstvo posle 30 minuta igre - 63:66.

 

 

A onda je usledio finiš za rubriku "verovali, ili ne". Austrija je opet pokazala upornost i istrajnost, preokrenula je rezultat, a naši su išli iz greške u grešku i da ne beše Avramovića i Jelovca, teško da bismo mogli da se nadamo pobedi na ovom gostovanju.

Austrijanci su imali prednost do samog kraja, a samo zahvaljujući neiskustvu i strahu od pobede nisu kaznili sve nepromišljenosti koje su počinili naši igrači. Avramović je pogodio trojku iz neverovatne pozicije za 81:82 na 20 sekundi pre kraja.

Naši su pustili domaćinu šut, Mahalbašić je loše šutirao za tri poena na kraju, loptu su opet uzeli domaći košarkaši, ali su i pri šutu za dva bili neprecizni zamalo.

Uspela je Srbija da ostvari treću pobedu u ovim kvalifikacijama, ali ovo sigurno nije luksuz koji naši košarkaši smeju sebi da dozvole i u narednim utakmicama. Ipak, svako ima pravo na kiks, pa i najveći šampioni, tako da verujemo da će do kraja sve biti u redu i na mestu.

Kod Srbije najefikasniji je bio Jelovac sa 21 poenom, Raduljica je imao 16, a Birčević 15. Austrijance su predvodili Mahalbašić sa 22, dok su Murati i Radoš imali po 10.

Austrija – Srbija 81:82 (18:21, 25:20, 20:25, 18:16)
Gradska Arena, Beč
Sudije: Anastopulos (GRE), Hrusa (CZE), Suslov (EST)

Austrija: Danek 3, Buvije 9 (5sk), Gutl, Klepeiš 6, Koh 6, Mahalbašić 22 (9sk, 3as), Murati 10, Novas Mateo, Ogunsipe 6, Radoš 10, Šrajner 9 (7as)

Srbija: Avramović 13 (5as), Birčević 15 (3as), Đoković, Gagić 2, Jaramaz, Jelovac 21 (4sk), Lešić, Paunić 5, Peno, Raduljica 16 (3sk), Simonović 8, Tepić 2 (4sk, 3as)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading