MA, KAKAV PANTER! Muta bez dlake na jeziku o STRANCU u dresu Srbije!

Autor: Slobodan Stošić

Sport

31.07.2023

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Nišu, savladavši Španiju u finalu rezultatom 81:71, što je oduševilo legendarnog Miroslava Nikolića.

MA, KAKAV PANTER! Muta bez dlake na jeziku o STRANCU u dresu Srbije!

Foto: Starsport

Popularni Muta, svojevremeno, mlađe kategorije naše zemlje predvodio je takođe do kontinentalne titule (U-19, 2006. u Izmiru), kao i do prvog mesta na šampionatu sveta za košarkaše do 19 godina u Novom Sadu 2007.

- Želim da čestitam selektoru Nenadu Stefanoviću i njegovim izabranicima na ogromnom uspehu. Svaka čast deci, postali su šampioni, što je veoma teško ostvariti. Dokaz da imamo talente, mi smo košarkaška nacija, ti klinci će u budućnosti preći u prvi tim jer imaju mnogo talenta - rekao je Miroslav Muta Nikolić za Republiku, a potom naglasio da nam upravo zbog njih nije potreban stranac u reprezentaciji:

- Ma kakav Panter, kakav stranac?! Ne treba nama to u reprezentaciji, ja je prvi ne bih gledao. Zašto da gušimo naše igrače kada ih imamo u izobilju. Zbog čega bismo plaćali stranca da igra za Srbiju, kada ovi momci igraju srcem za sveti dres, onda moraju i svi ostali da se plate. Mi na toj poziciji imamo igrača koliko hoćete, bekovi su nam Bogdanović, Gudurić, Jaramaz, povređeni Micić, da je i on tu, neko bi morao da otpadne. U takvoj konkurenciji stranci nam nisu potrebni, ovako je medalja slađa kad se uzme, a u timu sve srpska deca.

Republika

Foto: Starsport

Panter je višak pored zlatnih momaka - Muta Nikolić

Trofejni stručnjak poziva na strpljenje kada su mlade nade u pitanju.

- Potrebno im je još godinu-dve da sazru, da odigraju u jakim ligama, a onda će svako od njih doći do izražaja bez dileme. Naučio sam od Ranka Žeravice i Ace Nikolića da je važno, kada idete na velika takmičenja, da povedete deset proverenih i dva igrača koji će se čeličiti uz starije. Ovo je dobro za srpsku košarku, da se podigne naš najslavniji sport, da ti klinci osete šta znači igrati za Srbiju i osvajati najsjanija odličja za svoju državu - zaključio je Muta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading