ZVEZDA KRIVIČNO GONI PARTIZAN!

Sport

22.02.2018

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krivci za skrnavljenje trofeja Kupa Radivoja Koraća posle pobede Partizana nad Crvenom zvezdom u Nišu moraće na sud!

Foto: ST/B. BREZOVAC
Pehar Kupa Radivoja Koraća

Kako saznaje Srpski telegraf, Košarkaški klub Crvena zvezda podneo je krivičnu prijavu Trećem javnom tužilaštvu protiv NN lica za krivično delo nasilničkog ponašanja i uništavanja tuđe stvari gde navode da pretpostavljaju da su u pitanju navijači ili igrači Partizana, a predviđena kazna zatvora kreće se od šest meseci do pet godina. Tim sa Malog Kalemegdana očekuje ekspresnu reakciju tužilaštva i policije.

RepublikaFoto: Printskrin
Pehar prekjuče

ZVEZDIN PREDLOG

Podsetimo da je sve počelo od trenutka kada se pojavio snimak na društvenim mrežama gde se jasno vidi kako muškarac tupim nožem uništava trofej skidajući šampionske pločice crveno-belih.

Foto: Printskrin

- S obzirom na to da je sedište Košarkaškog kluba Partizan, u kome bi ovaj klub trebalo da čuva pehar, u Beogradu, pretpostavljamo da je do oštećenja pehara došlo u prostorijama KK Partizan u Humskoj. Mišljenja smo da su NN lica ovakvim postupanjem, koje se sastoji u skoro ritualnom oštećivanju pehara uz neprimerne i prostačke komentare, a zatim stavljanjem snimka tog događaja na društvene mreže kako bi ga videlo što više ljudi, počinili pre svega krivično delo uništavanje tuđih stvari. Imajući sve u vidu, predlažemo da tužilaštvo pre svega pogleda snimak krivičnog dela, a zatim da od odgovornih lica KK Partizan zatraži podatke o smeštaju i čuvanju pehara, odnosno njihovim saznanjima vezanim za događaj - stoji u krivičnoj prijavi potpisanoj od direktora Davora Ristovića.

Odmah se oglasio i predsednik Partizana Ostoja Mijailović, koji je naglasio da osuđuje pomenuti sraman čin ističući da niko iz kluba nije kriv što je Žućkova levica uništena. Inače, trofej je ekspresno popravljen i stavljene su nove pločice sa imenima svih pobednika.

- Osuđujem svaki vid vandalizma. Ne mogu da kažem ko je to uradio, ali neka se sprovede istraga i neka počinilac bude najstrože kažnjen. Ono što sigurno mogu da kažem jeste da to nije uradio niko od igrača niti bilo ko iz kluba. Pehar je od završetka turnira u Nišu promenio nekoliko ruku. Svakako, na tom mestu trebalo bi da budu i Zvezdine i Megine i Partizanove pločice. Praksa je takva da jednu noć pehar bude kod navijača, a onda drugi dan kod ljudi koji su simpatizeri kluba. Najvećim skandalom u čitavoj ovoj situaciji smatramo poziv na linč igrača Partizana! Ovom prilikom ističemo da je poziv na linč naših igrača direktna posledica saopštenja za medije koje je izdala KK Crvena zvezda MTS, a u kojem se paušalno ocenjuje da je u pitanju "igrač ili navijač" KK Partizan, iako se na snimku jasno vidi da osoba koja skida pločice nije profesionalni sportista - rekao je prvi čovek tima iz Humske, a potom dodao:

RepublikaFoto: ST/B. BREZOVAC
Pehar juče

PARTIZAN: NIJE SE DESILO

- Može da se sprovede jasna istraga i da se pozove na odgovornost onaj ko je to učinio. Ako Crvena zvezda smatra da je to uradio Partizan, slobodno može da uputi tužbu i ka nama. Neka nadležni organi ispitaju ceo slučaj, mi se toga ne plašimo. Ja to osuđujem na najstroži način. Ovo se nikada u životu neće desiti u Partizanu i ovo se nije desilo u Partizanu!

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Pehar bio ceo dan na slavlju u Nišu: Veličković i Ostojić

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading