CRVENO-BELI OD SREDE U NIŠU, Alimpijević: Motivisani smo da odbranimo Kup Koraća

Autor:

Sport

14.02.2018

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević izjavio je da crveno-beli žele da odbrane trofej u Kupu Radivoja Koraća.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezdaši su spremni za odbranu Kupa

Košarkaši Crvene zvezde putuju u sredu u popodnevnim časovima u Niš, gde će od četvrtka nastupati na završnici Kupa Radivoja Koraća.

Zvezda će u četvrtfinalu nacionalnog Kupa igrati protiv Borca od 19.30 sati.

- Odlazimo na Kup u veoma dobroj formi, sa devet pobeda u Evroligi i sa prvog mesta u ABA ligi. Ono što je meni najvažnije je da su igrači, pored dobre forme, veoma motivisani, želimo Kup i idemo u Niš da osvojimo trofej - rekao je Alimpijević.

Crvena zvezda će odigrati tri meča za četiri dana.

- U određenoj smo prednosti jer tri utakmice u četiri dana, takva situacija je možda i nama najbliža od svih rivala. Navikli smo na takav raspored kada imamo manjak vremena za spremanje utakmice protiv narednog protivnika. Imamo mnogo igrača koji žele da osvoje svoj prvi trofej, jer je ovo novi tim u odnosu na prethodnu godinu. Konstantno pokazujemo od početka sezone vrstu progresije i napretka. Rekao sam i pre ovog Kupa da mini ciklus koji smo označili sa mečevima protiv FMP-a, Armanija i Zadra, kao svojevremnu pripremu za Kup Radivoja Koraća. I kao što ste videli,  ekipa će biti u potpunosti spremna. Videli ste da smo rotirali ekipu i sačuvali svežinu koja će nam biti potrebna - rekao je trener crveno-belih i dodao da će ekipa biti potpuno kompletna u Nišu, uključujući i Peru Antića. 

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić, novi rekorder kluba sa 430 nastupa, naglašava da su ambicije najviše.

- Naš cilj se zna, odbrana trofeja od prošle godine i spremaćemo se od utakmice do utakmice jer je takav format takmičenja. U svaku utakmicu ulazićemo ozbiljno i maksimalno motivisano jer je Kup specifično takmičenje, ali želimo da osvojimo još jedan trofej - zaključio je Lazić.

Pobednik meča Crvena zvezda - Borac igraće u subotu u polufinalu sa boljim iz duela FMP - Metalac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading