"Ratnici" porazili Sakramento, Bogdana služila trojka

Autor:

Sport

03.02.2018

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Golden Stejta u duelu tima iz Kalifornije u Sakramentu su pobedili Kingse sa 119:104.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Voriorsi sa učinkom 41-11 lideri Zapada i najjače lige sveta, a Boston Seltiksa, od najboljeg tima Istoka, imaju tri trijumfa više i četiri poraza manje.

Kingsi su pružili sasvim dobar otpot aktuelnom šampionu i u prvoj četvrtini imali su najvećih 13 poena prednosti (20:7), ali već u ovom delu meča gosti iz Ouklenda su preokrenuli i poveli - 27:25.

Sakramento je sve vreme pretio Voriorsima, međutim, kad god je bilo potrebno Kevin Durent, Stef Kari i Klej Tompson su imali odgovor. Domaći su na nešto manje od 8 minuta pre kraja došli na samo pola koša minusa (89:88), ali ekipa Stiva Kera je serijom 8:0 otklonila i poslednju dilemu.

Durent je bio sjajan sa 33 poena (12/17 za dva, 6/7 za tri), 4 skoka, 6 asistencija, ali i 5 izgubljenih lopti, Kari je dodao 23 (3/10 za tri) i 6 asistencija, Tompson 20 (4/8 za tri), a Drejmond Grin 13 poena, 9 uhvaćenih lopti i 6 asistencija.

Iskusni Zek Rendolf je sa 18 poena bio najefikasniji kod Kingsa, Džastin Džekson je postigao 17, Badi Hild i Diaron Foks po 16, a Bogdan Bogdanović 12 (4/9 iz igre, 4/7 za tri), uz po 3 skoka i ukradene lopte i 6 asistencija. Srbin je kao starter na terenu proveo 29 minuta.

Janis Adetokumbo je košem u poslednjoj sekundi ulepšao povratak na teren Džabariju Parketu, dok je Dario Šarić ostvario dabl-dabl u trijumfu protiv Majamija.

Šarlot i Indijana su u prvoj četvrtini postigli ukupno 86 poena, oslabljeni Boston je lako izašao na kraj sa Atlantom, a ponovo je odličan bio Jusuf Nurkić. Veče su obeležili i sjajni učinci Entonija Dejvisa i Donovana Mičela, dok je Rasel Vestbruk zabeležio jop jedan tripl-dabl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading