ČOVIĆ NA PROMOCIJI IVANOVIĆA! Prvi čovek Zvezde odgovorio kritičarima i progovorio o budžetu kluba!

Autor:

Sport

14.11.2022

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović obratio se prisutnim novinarima na konferenciji za medije prilikom promocije Duška Ivanovića u novog šefa struke srpskog i regionalnog šampiona.

ČOVIĆ NA PROMOCIJI IVANOVIĆA! Prvi čovek Zvezde odgovorio kritičarima i progovorio o budžetu kluba!

Foto: Starsport

Prvi čovek Zvezde je govorio o odlasku Vlade Jovanovića sa klupe crveno-belih, kao i finansijskom aspektu u kome se trenutno nalazi klub sa Malog Kalemegdana:

- Izviite što kasnimo, problemi su bili, tehnički. Nakon analiza odlučili smo da dovedemo novog trenra. Sa Duškom smo se brzo dogovorili i drago mi je zbog toga- Oduvek smo želeli da dajemo šansu mladim trenerima. Alimpijević, Jovanović itd... Tu postoji i rizik, a to je strpljenje. Ako Zvezda nije za učenje, pa nije ni reprezentacija Srbije. Mnogi su bili selektori, pa se nisu baš pokazali. Sa Vladom smo imali dosta vremena da vidimo kakva nam je perspektiva. Seli smo, dogovorili se i sporazumno se rastali. Vlada se podredio košarci i radu i bio je ozbiljan.

- Od devet mečeva u Evroligi, šest smo igrali na strani. To niste analizirali. Suđenje je bilo interesantno, ali nismo se obrukali. Nama ne treba analiza, nismo mi amateri. 

Republika

Foto: Starsport

Duško Ivanović i Nebojša Čović

- Ovom timu je potreban veći i snažniji autoritet. I koji će prvo na bazi prirodne selekcije nastaviti da radi selekciju. Znam da su puštene priče kakav je Duško kao trener.... Ako hoćete vrhunski rezultat, iza toga ne mogu da stoje mame i tate, ili menadžeri. Može samo da stoji ogroman rad i ima još jedan faktor. Ogromna disciplina, samo tako možete da budete tim. Možete da imate 10 MVPa i da ne osvojite ništa. U prethodnom periodu se to nekima dogodilo. Mora da bude tim u kom svi zajedno gube i pobeđuju. Karakteristike Duška Ivanovića su te, nema potrebe da navodim gde je radio. Proveren je evroligaški trener - rekao je Čović.

- Nešto manje je zadovoljan kada je reč o finansijama. "Možda me brine da li ćemo da finansijski zatvorimo sve što smo postavili. Budžet se kreće na oko 10 miliona evra. To nije samo prvi tim, tu su stručni štab, juniori, pioniri... Svi. Nemamo manir da kombinujemo sa menadžerima ili kumovima. Ono što je u papirima je što je zvanično i što je tako. Kada sam došao 2011. imao sam problem da imam jedne ugovore u klupskoj administraciji, druge kod menadžera, a treće u FIBA - zaključio je Čović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading