Zvezdo, zgazi Makabi ili ništa od top 8 EL!

Sport

18.01.2018

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli večeras u Izraelu igraju 19. kolo sa imperativom pobede.

RepublikaFoto: aba-liga.com/Mornar/Media Pro
Ročesti će predvoditi crveno-.bele u pokušaju da pobede Makabi

Težak posao čeka košarkaše Crvene zvezde večeras u 19. kolu Evrolige protiv Makabija u Tel Avivu (20.05, Sport klub 1), naročito posle poraza od Himkija (79:70) u Pioniru. Izabranicima Dušana Alimpijevića je biti ili ne biti u Izraelu kada je u pitanju borba za najboljih osam u Evropi. Teško je očekivati da Zvezda može da ostane u trci ako nastavi da pada na tabeli.

Uprkos teškoj situaciji, niko u crveno-belom taboru nema nameru da se predaje već najavljuju borbu bez obzira na protivnika i stanje na tabeli. Podsetimo da je tim sa Malog Kalemegdana na startu sezone bio bolji od Makabija (87:84) u Beogradu.

- Nismo bili uspeli da odgovorimo na čvrstu igru Himkija, sada to moramo da popravimo protiv Makabija. Imamo timski duh i atmosferu u svlačionici koja nam pomaže da se izdignemo iz bilo kog problema. I ranije tokom sezone smo bili pribijeni uza zid i zajedničkim snagama smo uspeli sve da prebrodimo. Daćemo sve od sebe da pobedimo - rekao je samouvereni Tejlor Ročesti.

Slično razmišlja i Nemanja Dangubić, koji je blistao protiv Himkija sa pet pogođenih trojki, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

- Greške u odbrani su nas koštale pobede protiv Himkija. Ako želimo pobedu u Izraelu, moramo da budemo maksimalno koncentrisani u tom segmentu. Znamo da nas čeka težak posao, ali u Evroligi nikada nije lako - kaže Dangubić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading