PREMINUO LEGENDARNI KOŠARKAŠ: Sa Jugoslavijom je bio prvak sveta!

Autor:

Sport

04.04.2022

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvojio je i srebro na Olimpijskim igrama.

PREMINUO LEGENDARNI KOŠARKAŠ: Sa Jugoslavijom je bio prvak sveta!

Foto: Starsport

Petar Skansi

Legenda jugoslovenske košarke Petar Skansi preminuo je u 78. godini.

Skansi je rođen 1943. godine u Sumartinu, a košarkom je počeo da se bavi u Jugoplastici, za koju je nastupao sve do 1972. godine, kada je otišao u Pezaro.

Republika

Foto: Starsport

Patar Skansi u "Pioniru"

Na Apeninima je bio samo godinu dana, posle čega se vratio u Jugoplastiku gde je tri sezone bio igrač-trener. Tada je završio igračku karijeru, pa je kao trener vodio nekoliko italijanskih klubova (Skavolini, Veneciju, Romu, Beneton, Bolonju), grčki PAOK, Split i Krku.

Kao igrač je osvojio titulu prvaka Jugoslavije sa Splitom 1971, a FIBA ga je izabrala među 50 najvećih košarkaša 1991. godine.

Republika

Foto: Starsport

Petar Skansi i Predrag Danilović

S reprezentacijom Jugoslavije je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1968. godine, zlatnu na Mundobasketu 1970. kao i srebro tri godine ranije. Takođe, na Eurobasketu se okitio srebrom 1965. godine.

Takođe, ostaće upamćen kao selektor reprezentacije Hrvatske koja je 1992. godine osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barseloni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading