Feldin: Možemo u top 8 Evrolige

Autor: Novosti

Sport

10.12.2017

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako nastavimo ovako, sve je moguće. Došao sam ovde da pogađam šuteve – kaže bek Crvene zvezde, glavni junak ubedljive pobede nad Efesom.

RepublikaFoto: Starsport
Džejms Feldin

Timska pobeda sa mnogo malih heroja imala je i jednog velikog. Bek Crvene zvezde Džejms Feldin preslikao je svoju kraljevsku tetovažu na igru u ubedljivom trijumfu nad Efesom - 29 poena za 30 minuta (9-7 za dva, 7-4 za tri, četiri ukradene lopte, indeks 32). Do ove utakmice, 29-godišnjem Dominikancu rođenom u Njujorku ovosezonski evroligaški rekord bio je 19 poena u pobedi protiv Makabija.

- Osećao sam se odlično na terenu. Jedan od onih mečeva kada uđe prvih nekoliko šuteva i onda sve krene. Zbog ovoga sam došao ovde, da pogađam, da pomažem timu da pobeđuje. Ovakav koštgeterski učinak mi možda stvara neki dodatni pritisak, mada je najbitnije da dobijamo utakmice. U Madridu sam ubacio deset poena, pa smo pobedili, tako da je to jedino bitno, a ne hoću li postići dva, 20 ili 40 poena.

U prolazu, Matijas Lesor "seče" razgovor sa glavnim junakom Zvezdine četvrte evroligaške pobede.

- Džejms je samo imao sreće jedno veče - podbada Francuz saigrača sa kojim provodi najviše vremena van treninga i utakmica.

Od pauze zbog kvalifikacija nacionalnih timova za Svetsko prvenstvo u Kini, crveno-beli su nanizali tri pobede (Real u Madridu, Igokea i Efes u Beogradu).

Pročitajte još Zvezdinim košarkašima podrška od fudbalera, Milojević: Poseban osećaj prilikom ulaska u dvoranu

- Mnogo nam je značila, imali smo dva slobodna dana koja su nam bila neophodna. Odmorili smo se, proveli vreme sa porodicama. Onda smo se vratili u dvoranu, trenirali, možda i jače i teže nego u pripremnom periodu.

Zvezda je sada jednu pobedu ispod trija od osmog do desetog mesta, Reala, Baskonije i Bamberga. Plasman u plej-of i dalje je daleko koliko i kraj ligaškog dela, ali su za ovu ekipu u formiranju daleko važnije neke druge stvari. Naravno, Zvezda ne igra u Evroligi bez takmičarske presije.

- Da bi se to dogodilo moramo da nastavimo da pobeđujemo. Zasada je rano da dajemo procene, što se mene tiče, mislim da možemo i želim da u tome uspemo. Puni smo samopouzdanja i, ukoliko ovako nastavimo da igramo, sve je moguće.

Crveno-bele sada očekuju dva evroligaška gostovanja, Valensiji i evropskom šampionu Fenerbahčeu. Pre toga, u ponedeljak duelom sa Cibonom u Zagrebu nastavljaju poteru za jadranskim liderom Budućnošću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading