ĐORĐEVIĆ: Svi su zaslužili poziv!

Autor:

Sport

22.11.2017

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da svi igrači koji su pozvani za utakmice protiv Austrije i Gruzije "apsolutno zaslužili poziv".

RepublikaFoto: Starsport
Đorđević veruje u nacionalni tim

Srbija će u kvalifikacijama za SP igrati protiv Austrije i Gruzije.

- Na njih računamo. Sve njih već dugo pratimo, neki su igrali u mlađim selekcijama. Pre odlaska na EP rekao sam da idemo tamo sa najboljih 12 koji mogu i žele da igraju. To je isto i sada slučaj. Ima povređenih igrača, ima nekih koji su u formi, nekih koji je traže, ali, kao što sam i njima rekao, svi ste vi reprezentativci Srbije i zasluženo ste ovde. Tako se osećajte i to 'sručite' na teren - rekao je Đorđević.

On je dodao da bi s igrača "trebalo skinuti šampionsko breme".

- Svi oni znaju koga predstavljaju, nema potrebe da im i ja dodajem još 20 kila na njihova leđa. Malo bi trebalo da skinemo to breme. Nema recepta kako tu uraditi, ali sigurno je da bi trebalo s dosta priče i njihovo razumevanje. Svi imaju veliku želju i iz toga treba tražiti igru i rezultat - naveo je selektor Srbije.

Srbija će u petak u dočekati Austriju, a tri dana kasnije ugostiće Gruziju. Oba meča biće odigrana u dvorani "Aleksandar Nikolić".

- Svaka sledeća utakmica je najvažnija za košarkašku reprezentaciju Srbije. Mi na to tako gledamo. U kratkom periodu moramo da dođemo do nekih 'automatizama' potrebnih da odigramo mečeve na određjenom nivou. Potrebna je i pomoć publike za ove nove, nešto mladje igrače - rekao je selektor Srbije.

RepublikaFoto: Starsport

Selektor Srbije ne može da računa na igrače iz NBA i evroligaških ekipa zbog zabrane klubova.

- Imam razumevanja što mnogi nisu mogli da odgovore na poziv, jer svi imaju "profesionalne obaveze i odgovornost prema klubovima - dodao je selektor Srbije.

On je istakao da očekuje pobedu Srbije.

- Na nama je da odgovorimo na najbolji način. Uvek postoji velika razlika između pobednika i ovih drugih. Ovi drugi uvek nadju razlog, a ovi prvi kažu razlog, pa nađu rešenje. Svima njima je opis posla košarkaš. Oni su profesionaci. Nije potrebno da pokažu svoju najbolju individualnu igru, već da krenu od nečega manjeg i da daju doprinos ekipi - rekao je on.

RepublikaFoto: Starsport

Đorđević je odgovorio i na pitanje da li će doći do smene generacija u reprezentaciji.

- Što se tiče smene, uvek ima neka vizija i to mora planski da se radi. Još imamo dosta lufta da odradimo sa igračim koji su poslednje četiri godine u ovom sistemu. Ovi mlađi moraju da se nametnu da bi nasledili ove starije i iskusnije - istakao je selektor Srbije.

On se osvrnuo i na odluku Vladimira Štimca koji je završio reprezentativnu karijeru.

- Štimac je već u svlačionici obavestio sve nas o svojoj odluci i to je neka moda koja se meni ne sviđa. Pomešane su mi emocije, ali imam razumevanje za takve odluke i svi mi to moramo da prihvatimo. Njemu veliko hvala, svaki put je bio spreman da da 100 odsto sebe za nacionalni dres. On je veliki primer odnosa srpskog igrača prema dresu nacionalne selekcije. Radom i odnosom prema nacionalnom timu u poslednjih pet, šest godina, napravio je veliki iskorak u karijeri - kazao je Đorđević.

Kapiten reprezentacije Srbije Milan Mačvan istakao je specifičnost momenta ovog okupljanja.

- Mnogi nam je drago što smo se okupili. Nisu nimalo laki protivnici kao što izgleda, a svako naredno okupljanje biće lakše za nas. Mislim da su svi svesni ozbiljnosti utakmica. Mladi imaju iskustvo igranja u mlađim kategorijama reprezentacije, a mi stariji ćemo im pomoći da se bolje adaptiraju - zaključio je Mačvan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading