Budućnost nezadrživa i u Skoplju, Igokea bolja od Cibone

Autor:

Sport

19.11.2017

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Igokee i Budućnosti ostvarili su pobede u nedeljnim utakmicama 9. kola ABA lige.

 
RepublikaFoto: Budućnost Voli
KK Budućnost

Podgoričani su ubedljivo trijumfovali u Skoplju i pred reprezentativnu pauzu obezbedili prvu poziciju u regionalnom takmičenju.

Budućnost je posle prve četvrtine imala 9 poen prednosti (22:13), MZT je držao kakav takav priključak do poslednjih deset minuta, ali je u četvrtoj četvrtini potpuno potonuo i doživeo ubedljiv poraz.

Zanimljivo je da je domaćin vodio samo jednom na utakmici – 3:2 na početku utakmice. Nikola Ivanović je bio najefikasniji kod Budućnosti sa 14 poena, Popović je ubacio 13, Gibson 12, a Nikolić 10 poena. U poraženom timu Mavra je postigao 14 poena.

Igokea je protiv Cibone prekinula mini seriju od dva poraza, dok je ekipa iz Zagreba doživela četvrti neuspeh u nizu, a nije pomogla ni promena trenera na klupi "vukova".

Uspela je Cibona da tri minuta pre kraja izjednači na 53:53, ali u naredna dva i po minuta nisu postigli ni poen pa nisu ni mogli da računaju na pobedu.

Radivojević i Jevtović su ubacili po 12 poena u ekipi Igokee, dok je kod Cibone Žorić jedini prebacio granicu od 10 poena, a meč je završio sa 21 poenom na svom kontu.

Igokea – Cibona 63:57
MZT – Budućnost 71:93

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading