(VIDEO) Nikad ne otpisujte Fener: ŽELJKO POKORIO MOSKVU NAKON PRODUŽETKA!

Autor:

Sport

17.11.2017

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Fenerbahčea našeg Željka Obradovića sjajno su odreagovali na poraz od Olimpijakosa u prošlom kolu, pošto su slavili na jednom od najtežih evroligaških gostovanja. U Moskvi je oružje pred četom iz Istanbula položio CSKA i to nakon dodatnih 5 minuta.

RepublikaFoto: euroleague.net
Cska i Fener odigrali jedan od najboljih mečeva ovosezonske Evrolige

Fener je daleko bolje otvorio susret, držao dvocifrenu prednosti veći deo vremena, da bi u jednom momentu otišli na maksimalnih +18 (21:39). 

Domaći se nisu predavali, topili su vođstvo aktuelnog prvaka Evrope iz minuta u minut, da bi na startu četvrte četvrtine došli i do preokreta (66:61).

Igrači Željka Obradovića su držali priključak, a onda preokrenuli i činilo se da će pobediti. Međutim, 15 sekundi pre kraja Serhio Rodrigez je pogodio ttrojku pod faulom, a bio je precizan i sa penala za vođstvo "armejaca" (83:82).

Vonamejker je na drugoj strani bio polovičan sa penala, a u poslednjim trenucima je Hajns promašio šut iz veoma teške pozicije pa se otišlo u produžetak.

U dodatnom periodu su igrači Fenera stekli vođstvo od 91:86, ali drami nije bio kraj pošto su "Armejci" opet stigli do izjednačenja i činilo se da će u Moskvi publika gledati i drugi produžetak.

Da do takvog razvoja situacije ne dođe pobrinuo se Italijan Nikolo Meli, koji je na dve desetinke do kraja pogodio dvojku iz odbojke i doneo slavlje Feneru u sjajnom meču - 93:95.

U pobedničkom timu je najefikasniji bio jan Veseli sa 31 poenom, Vonamejker je dodao 13, a Nikolo Meli 10. Srpski reprezentativac Marko Gudurić meč je završio sa sedam poena.

Kod domaćina je Serhio Rodrigez postigao 20 poena, 18 je dodao Nando De Kolo, a po 17 su ubacili Kajl Hajns i Kori Higins.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading