SKANDAL: DIVAC OTCEPIO KOSOVO OD SRBIJE

Autor:

Sport

16.11.2017

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlade Divac priznao je tzv. samoproglašenu državu Kosovo ili mu bar ne smeta što deo naše zemlje drugi svojataju! Kako drugačije objasniti to što je usred Beograda njegova humanitarna fondacija "Ana i Vlade Divac" juče podržala okrugli sto održan u samom centru srpske prestonice, a na panou koji je najavljivao događaj prikazana je mapa naše zemlje bez južne srpske pokrajine.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Ana i Vlade Divac

Na skupu koji je priredila Mreža omladinskih fondova zapadnog Balkana i Turske prisustvovalo je ukupno 15 ljudi, sa sve govornicima.

ODGOVORNI ZA SVE

Tema je bila više nego korisna - kako pomoći mladima da pokrenu biznis i da kao preduzetnici pobegnu od siromaštva, ali je indirektno promovisan separatizam Albanaca na Kosovu i Metohiji u nameri da naruše državni suverenitet Srbije. I to Mreži omladinskih fondova nije prvi put da nam otcepljuje deo teritorije. Naime, na njihovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, u delu gde govore o teritoriji delovanja, Srbija je na mapi prikazana bez svoje južne pokrajine, uz Albaniju, Crnu Goru, Makedoniju i Tursku. Sa tim su očigledno saglasni Divac i njegova fondacija jer na dnu zajedničke brošure jasno stoji: Za sadržaj ovog dokumenta isključivo je odgovorna Fondacija "Ana i Vlade Divac".

RepublikaFoto: Printskrin
Originalni poziv na događaj
RepublikaFoto: Printskrin
Promenili nakon što su provaljeni

PRIKRILI TRAGOVE

Da je priznanje tzv. države Kosovo skandalozno i da krši Ustav Srbije, svesni su i sami organizatori sramnog okruglog stola. To su potvrdili kada su sporni najavni plakat zamenili onim na kojem su preko mape Srbije bez KiM stavili logo Mreže. Međutim, trag je ostao na internetu i jednom portalu na kojem su najavljivali sam događaj, a onda je postao viralan i na društvenim mrežama.

Organizatori događaja nisu bili dostupni za komentar povodom ovog ekscesa. Nisu odgovarali na pozive upućene na broj telefona dostupan našoj redakciji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading