Top 4 najmlađih igrača u istoriji koji su ostvarili tripl-dabl učinak

Autor: I. V.

Sport

13.11.2017

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lonzo Bol je preključe ostvario svoj prvi 'tripl-dabl' u NBA karijeri. On je ubacio 19 poena uz 12 skokova i 13 asistencija čime je postao najmlađi igrač u istoriji lige kojem je to pošlo za rukom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dzejms je dugo držao rekord

Lonzo je već na samom početku sezone bio vrlo blizu ovog ostvarenja kada je ostao asistenciju prekratak u pobedi protiv Finiks Sansa. Ovaj puta u porazu od Milvokija ništa nije prepuštao slučaju, a čak je i solidno šutirao s obzirom da je inače jedan od najgorih šutera u ligi sa procentom manjim od 30 posto. Lonzo je 'tripl dablom' ućutkao kritičare i ušao u istoriju. Ostvario je tripl-dabl sa 20 godina i 15 dana te time prešao LeBrona Džejmsa za samo osam dana.

Džejms je naime svoj prvi 'tripl-dabl' ostvario sa 20 godina i 23 dana, a samo tri dana nakon toga ostvario je i drugi 'tripl dabl' karijere. Postigao je 28 poena uz 12 skokova i 10 asistencija u pobedi protiv Golden Stejt Voriorsa.

Igrač kojeg je LeBron prešao i postao najmlađi u istoriji bio je Lamar Odom koji je ostvario 'triple double' s 10 poena, 13 skokova i 10 asistencija u porazu od Houston Rockets. Upisao je u karijeri 12 'triple doubleova', a prvi je ostvario u dobi od 20 godina i 54 dana.

Listu zatvara plejmejker Vašingtona Džon Vol koji je svoj prvi tripl-dabl zabeležio sa 20 godina i 54 dana, identično kao i Odom. Ostvario je to sa 19 poena, 10 skokova i 13 asistencija u pobedi protiv Hjustona. Vol je potencijal potpuno opravdao i postao jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u ligi bez ikakve dileme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading