FILM O NATAŠI KOVAČEVIĆ: Neki kažu povratak, neki kažu hrabrost, a ja kažem - ljudi!

Autor: mondo.rs/Republika

Sport

07.11.2017

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dokumentarni film "Skok" o Nataši Kovačević i njenoj inspirativnoj životnoj priči u poslednjoj je fazi snimanja.

RepublikaFoto: Starsport
Tomašević i Nataša Kovačević sa autorima filma

Autori, reditelj Ivica Vidanović i scenarista Aleksandar Miletić, u utorak su u zgradi Jugoslovenske kinoteke govorili o njihovom delu, čiji trejler probuđuje snažne emocije i otkriva dirljivu storiju o talentovanoj srpskoj košarkašici, koju teška saobraćajna nesreća i hendikep nisu sprečili da se ponovo vrati košarci.

Uz podršku Košarkaškog saveza Srbije i Košarkaškog saveza Francuske, kao i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), ekipa filma blizu je kraja snimanja.

- Neki su moju priču nazivali povratkom, neki pričom o hrabrosti, ali ovo je zapravo priča o ljudima. Oni u najtežim trenucima pokazuju prave vrednosti i zaista sam imala sreću da su uz mene u najtežim trenucima stali KSS i Crvena zvezda i ta podrška mi je davala snagu i vetar u leđa. Ne bih bila poštena kada ne bih nabrojala sva imena. Kada ostaneš bez noge onda tražiš novi oslonac, a kada se meni to desilo dobila sam podršku ljudi koje nisam poznavala, iz zemlje koja nije moja. To su Žan Pjer Siutat (predsednik KS Francuske), Goran Radonjić (direktor KS Francuske) i presrećna sam što mogu da ih nazovem pravim prijateljima - rekla je Nataša Kovačević.


Košarkašica, koja je sada ambasadorka FIBA, osvrnula se i na period kad je dobila ponudu da izvede ovaj projekat.

- Zainteresovalo me je da pošaljem poruku, kao i dubina filma o ljudima koji su mi pritekli u pomoć. Ta šira slika, koja će nas sve povezati. Priča se o srpsko-francuskom prijateljstvu, a koje u košarci seže još od 1948. godine, kada je Francuz bio selektor Jugoslavije. To prijateljstvo traje do današnjih dana. Imamo sklonost da neke stvari zaboravimo, a to je delimično i normalno, jer kad narod ima tako bogatu istoriju, onda neke stvari i iskliznu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading