Bjelica je po ovom parametru ispred Karija, Lebrona, Durenta, Kazinsa...

Autor:

Sport

02.11.2017

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitava NBA liga gleda u leđa Srbinu! Naš košarkaš Nemanja Bjelica po jednom statističkom podatku "šije" sve ostale košarkaše, mada je, ruku na srce, uzorak daleko manji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bjelicu zovu srpski Dirk Novicki

Krilni košarkaš Minesote Timbervulvs trenutno se nalazi na prvom mestu u ligi po procentu šuta sa linije slobodnih bacanja, za dva i tri poena.

On za sada ima 78.6 odsto pogodaka. Šutnuo je doduše ukupno 34 puta za 107 minuta, a pogodio je 20 puta. Zanimljivo je da je za dva probao 11 puta i pogodio devet, a za tri 19 puta i pogodio 11 trojki.

Bjelica je ovom nizu pridodao i stoprocentan šut sa linije slobodnjaka (8/8), a ovo je uspeo da postigne za ukupno sedam utakmica.

Iza njega je na drugom mestu Kajl Korver sa 76.4 odsto TSP, slede Lengston Galovej (74.8), Klint Kapela (74.1) i Čendler Parsons (72.4). 

Svi oni su pokušavali manje od 100 puta. Od momaka koji su šutirali više, Janis Adetokumbo je na 13. mestu (68.9 iz 144 šuta), a Stef Kari je odmah iza njega (68.8 iz 136 pokušaja). 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading