(VIDEO) Bogdanović oduševljen srpskim navijačima, ali i Divcem, Stojakovićem...

Autor:

Sport

27.10.2017

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Sakramento Kingsa i srpske reprezentacije Bogdan Bogdanović izjavio je da je oduševljen nekadašnjim igračima ekipe iz Sakramenta Predragom Stojakovićem i Vladom Divcem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan je stalno na meti američkih novinara

- Neverovatan je osećaj videti moje zemljake sa zastavama Srbije na tribinama. Ne znam da li znate, ali Sakramento je jedan od najomiljenijih klubova na našem kontinentu, a posebno u Srbiji. Pre svega zbog Peđe i Vlada, ali i zbog tog tima i tog vremena - Majk Bibi, Dag Kristi, Kris Veber, Hidajet Turkolu, voleli smo baš tu celu ekipu. To su bila sjajna vremena - rekao je Bogdanović.

On je rekao da je oduševljen navijačima Sakramenta.


- Navijači su fantastični, iako za NBA navijače važi pravilo da su drugačiji. Međutim, ovde nije tako. Znaju kako da odreaguju na svaku lošu odluku sudija – zvižde, vrište, skaču. Sjajni su, oni su naš šesti igrač.

Bogdanović je postigao 10 poena u porazu svog tima od Nju Orleansa 114:106.

- Moramo da poradimo na određenim stvarima, kako bismo bili bolji u drugom poluvremenu, kao i da se više ne bismo mučili. Dozvolili smo protivniku previše lakih poena, lakih polaganja, dok mi nismo mogli do koša. Ipak, mislim da sve to ide sa iskustvom i da ćemo biti bolji kako mečevi budu prolazili. Kada vidim slobodnog saigrača odmah mu dodajem loptu jer to je prosto moj stil, ali i nešto sa čime su svi upoznati. Očekivao sam da će biti dosta teže u NBA ligi, jače, brže... Ali, nista posebno – košarka je ista gde god da se igra u svetu. Moramo da igramo brže, i da napravimo razliku između isforsiranih i pametnih šuteva. To je nešto što takođe moramo da promenimo - naveo je srpski košarkaš.

Sakramento je na poluvremenu vodio 14 razlike, ali je na kraju izgubio.

- To je NBA. Ovde imate situacije da ekipa vodi 30 razlike i onda se protivnik vrati. Takva situacija može da se dogodi i kada igraju dva sjajna tima, tima koja igraju finale. Opet, to je NBA – kvalitetne ekipe i vrhunski igrači. Što se nas tiče, moramo da radimo na segmentu 'zatvaranja' mečeva - zaključio je Bogdanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading