BERTOMEU KRITIKUJE ČELNIKE FIBA: Zamislite Portugal bez Ronalda i Argentinu bez Mesija

Autor:

Sport

21.10.2017

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu izjavio je da je Svetska košarkaška federacija (FIBA) napravila raspored kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019, a da prethodno nije napravila dogovor sa klubovima.

RepublikaFoto: Tanjug
Bertomeu o sukobu sa FIBA

- Pored ignorisanja bilo kakvog dogovora sa klubovima, FIBA je ignorisala i postojanje treće strane - NBA. U Americi imate 108 internacionalaca, ali nijedan od njih neće igrati kvalifikacije. To je neprihvatljivo - rekao je Bertomeu i dodao:

 - Nivo utakmica bez njih neće biti isti. Zamislite u fudbalu Portugal bez Kristijana Ronalda ili Argentinu bez Lionela Mesija. Upravo to će se dogoditi u košarci. Reprezentacija će igrati kvalifikacije bez najboljih igrača, što će smanjiti kvalitet utakmica.

Bertomeu je rekao i da se na taj način pravi razdor između igrača.

 - Recimo, u Italiji je Danilo Galinari na nivou A jer nije u obavezi da se odazove pozivu, dok je Điđi Datome nivo B jer igra za Fenerbahče i ako kaže da neće igrati za nacionalni tim, onda je on negativac. FIBA tretira igrače na dva različita načina i to je nedopustivo - objasnio je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading