MIJAILOVIĆU POVEREN MANDAT: KK Partizan u petak dobija novog predsednika

Autor:

Sport

16.10.2017

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čačanski biznismen Ostoja Mijailović zvanično je kandidat za mesto predsednika košarkaškog kluba Partizan.

RepublikaFoto: ST/B.Brezovac
Mijailović je obećao bolje dane crno-belih

Mijailović je na sednici Skupštine KK Partizan tražio da se izmeni Statut kako bi sastavio novi Upravni odbor. Skupština KK Partizan poverila je mandat Mijailoviću, koji ima zadatak da izabere i predloži nove članove Upravnog odbora tima iz Humske. Nova sednica Skupštine Partizana biće održana 20. oktobra.

- Želim da imam neku vlast u rukama ako ću biti prrdsednik. Klub je u problemu. Partizan je u najtežoj situaciji od osnivanja. Kapitala nemamo, a dugujemo puno. Potreban nam je sistem. Potreban je odgovor. Nisam prihvatio još predlog, jer želim još četiri dana kako bi privukao još ljudi - rekao je Mijailović i nastavio:

- Novca će biti ako budemo pravilno radili. Sve je do nas. Nisam skočio na prvu loptu. Skupština želi mene. Ja sam predložio da mi se da vlast da mogu da promenim Upravni odbor. Do petka ću predložiti ljude i tada ću preuzeti funkciju. Sada sam samo kandidat za predsednika.

On će istakao da će pokušati da u klub dovede istaknute Partizanovce, koji će pomoći crno-belima.

- Nisam došao ovde da ostvarim finansijsku dobit. Želim da dovedem istaknute Partizanovce koji će imati kako da pomognu. Moramo danonoćno da radimo. Novac treba da dođe kao posledica našeg rada. Ako budemo radili kao do sada, kao što radi većina klubova u Srbiji, onda neće biti ni novca. Imamo nekoliko spremnih ugovora za sponzorstvo, ali jako je bitno kako ćemo taj novac da plasiramo. Od novca koji uđe u klub treba da pravimo višak kojim ćemo servisirati postojeće obaveze. Što se tiče sportskih rezultata idemo polako. Znamo ko su nam konkurenti. Nisam Partizan, nisam ni ceo Upravni odbor, niti mašinovođa, već sam deo tima. Potreban je nov sistem, moramo da se dogovorimo, mislim da je ostala samo formalnost. Svi znamo da se ne živi od istorije, već da se ona pamti, ali da mora da se gleda napred.

On nije hteo previše da komentariše izjave čelnika FK Partizan. Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić oglasio saopštenjem u kom je poručio će doći do kršenja zakona Republike Srbije ukoliko Mijailović postane predsednik jer je poslanik, što je sukob interesa.

 - Bio sam u FK Partizan. Tamo je sada mnogo bolja situacija. Meni je bila potrebna podrška od ljudi u KK Partizan.  To sam i dobio. Što se tiče o komentara iz FK Partizan. Oni prosto ne odlučuju ništa. O tim ljudima nemam ništa dobro niti loše da kažem - rekao je Mijailović, koji je trenutno generalni direktor "Britiš motorsa".

On je dodao da moraju da se isplate zaostale zarade igračima i stručnom štabu.

 - Ne možemo više da trošimo nego što zarađujemo. Biće novca u budućnosti ako pravilno budemo radili. Novac treba da dođe i bude proizvod rada i organizacije. Partizan se nalazi na ivici propasti - kazao je Mijailović.

Mijailović ne smatra da je problem za njegov izbor to što je aktuelni poslanik u Skupštini Srbije.

 - Nijedan zakon ne definiše da li neko može da bude u klubu i parlamentu, imamo ljude koji su predsednici klubova, Saveza... Ovo nije hir, imam podršku partizanovaca - zaključio je Mijailović.

Na konferenciji za medije prisustvovali su i potpredsednik Milan Iskrin, trener Miroslav Nikolić i kapiten Novica Veličkovi

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading