Strahuju od stranaca: Kineski šampionat se privodi kraju samo sa domaćim igračima?

Autor:

Sport

19.04.2020

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija koronavirusa je u Kini prošla svoj zenit, ali su vlasti ove azijske države i dalje nevoljne da se u potpunosti vrate životu koji je vladao pre pošasti virusa. CBA, košarkaška liga Kine, zbog toga će možda morati da startuje bez stranaca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jao Ming

U Kini se košarka ne igra od 24. januara, a nedavno je rukovodstvo lige izjavilo da bi liga mogla da se nastavi tek u julu.

Zbog toga su mnogi strani košarkaši, najvećim delom iz SAD, rešili da se vrate u domovinu.

Generalni menadžer Lijaoning Flajing Lepardsa izneo je predlog prema kojem bi liga trebalo da nastavi takmičenje, ali samo sa igračima iz Kine. Informaciju je preneo košarkaški portal Sportando.

U Lijaoningu trenutno nastupaju nekadašnji NBA košarkaši Lens Stivenson, Brendon Bas i O-Džej Mejo. Biće zanimljivo pratiti kako će više od deset Amerikanaca, koji su se vratili u SAD i prošli 14-dnevni karantin, sada vratiti u SAD ukoliko ovaj predlog bude potvrđen.

Čelnici lige su prithvatili umanjenje plate od 35 odsto kako bi pokrili troškove usled velikog finansijskog pritiska zbog pandemije. Predsedniku Jao Mingu plata neće biti umanjena jer radi pro bono za boljitak kineske košarke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading