Završeno prvenstvo Italije!

Autor:

Sport

07.04.2020

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaško prvenstvo Italije završeno je za ovu sezonu.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić

Prvenstvo je zvanično okončano posle nepunog 21 odigranog kola, na 11 do kraja, zbog pandemije koronavirusa koja je najviše pogodila Italiju.

U trenutku prekida prvi na tabeli je bio Virtus iz Bolonje, koji predstavljaju Aleksandar Đorđević, Miloš Teodosić i Stefan Marković.

U saopštenju Košarkaškog saveza Italije se navodi da trenutno nije moguće utvrditi da li bi se, i kada, sezona mogla nastaviti, te da je najodgovorniji potez bio prekinuti sezonu.

Kao razlog se dodaje i to da su brojni klubovi svoje strane igrače pustili da napuste državu i odu kući, kao i da će ovakva odluka omogućiti klubovima da umanje finansijske gubitke zbog novog potencijalnog odlaganja nastavka sezone.

Trenutno nije poznato o kakvom kraju sezoni se radi, odnosno da li će Virtus kao trenutno prvoplasirani biti proglašen šampionom, kao i da li će dve najgore ekipe – Trst i Pezaro – biti izbačene u Legu B.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading