Para na paru ide: ZARAĐUJE MILIONE OD KOŠARKE, A PRIHODUJE JOŠ TOLIKO OD LANCA PICERIJA!

Autor:

Sport

09.10.2017

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre pet godina Lebron Džejms je uložio milion dolara u lanac fast food picerija "Blaze Pizza". Za njegova poimanja minimalno ulaganje danas mu se višestruko isplatilo, pošto lanac picerija obrće astronomski profit.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lebron je sjajan košarkaš, ali i promućuran preduzetnik

Lebron Džejms prošle sezone je od igranja košarke i svega što ona donosi zaradio malo više od 80 miliona dolara. Nešto više od 30 od ugovora s Klivlendom, čime je postao tek treći košarkaš u istoriji NBA-a - prvi nakon Džordana i Brajanta - s više od 30 miliona po sezoni, a ostatak je stigao od sponzora.

Ove sezone dobiće još malo više od "Kavalirsa", tj. 33.285.709 dolara, pa će na to ponovno doći sponzori... 

Ali, kako kaže poznata marketinška krilatica, ni to nije sve! Poslednje vesti kažu da Lebron ima značajne prihode na prodaji pica. Ta priča počela je 2012, kad su Lebron, njegov poslovni partner Meverik Karter i uspešni finansijski savetnik Pol Vahter uložili po milion dolara u picerije "Blaze Pizza" u Kaliforniji.

Dakle, Kralj Džejms uložio je nešto manje od miliona američkih dolara pre pet godina, a danas se sve to vinulo "u nebesa".

Pravno predstavništvo "Brentwood Associates" nedavno je otkupio procenat deonica picerije koja se u međuvremenu pretvorila u lanac koji je osvojio Kaliforniju, a vrednost kompanije pri kupovini procenjena je na 250 miliona dolara.

Kako je LeBronov udeo 10 odsto, prevedeno u brojke to iznosi okruglo 25 miliona! Kad se tome doda još i marketinška vrednost koju Lebron donosi sa svojih 91.000.000 pratilaca na "Fejsbuku", "Instagramu" i "Tviteru", procene kažu da je njegov udeo negdje između 35 i 40 miliona.

Kažu da para na paru ide, a čini se da ta izreka vrlo često dobije svoje utemeljenje u realnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading