Pogledajte dobro ekipu za stolom: ZAJEDNO "TEŽE" ČAK 157 TITULA!

Autor: nedeljnik.rs

Sport

25.09.2017

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji li jači sto od ovog? "Na marginama" oproštaja Dušana Dude Ivkovića u Atini, za jednim stolom našla se skoro "prva petorka" naše košarke, pojačana najboljim srpskim sportistom Novakom Đokovićem.

RepublikaFoto: facebook.com/Veljko Lalić
Ima li nešto da ova ekipa nije osvojila?

Na fotografiji iz Novakovog telefona, koju je na društvenim mrežama objavio glavni urednik Nedeljnika Veljko Lalić, vide se Đoković, Željko Obradović, Žarko Paspalj, Mića Berić, Saša Danilović... Pokušali smo - i valjda uspeli - da saberemo sve njihove trofeje. Nije bilo lako...

Novak Đoković zasad ima 68 titula: 12 gren slemova, pet završnih turnira mastersa, 30 ATP 1000 turnira, 12 ATP 500 i devet ATP 250 turnira.

Željko Obradović osvojio je 51 trofej: kao igrač ima po jedan Kup Radivoja Koraća, prvenstvo i kup Jugoslavije, a sa reprezentacijom Jugoslavije bio je svetski prvak 1990. U trenerskoj klupskoj karijeru uzeo je 9 Evroliga, 2 Saporta kupa, 11 grčkih prvenstava, 3 turska prvenstva, jedno prvenstvo Jugoslavije, sedam grčkih kupova, po jedan turski i jugoslovenski kup, dva turska i jedan italijanski superkup. Sa našom reprezentacijom ima zlato sa Evrobasketa 1997. i zlato sa Mundobasketa 1998.

Žarko Paspalj u igračkoj karijeri ima 12 pobedničkih pehara: sa Partizanom je osvojio Kup Radivoja Koraća, jednu titulu SFR Jugoslavije i jedan Kup Jugoslavije. Sa Olimpijakosom ima dve titule u grčkom prvenstvu i jedan kup. U Parizu je osvojio prvenstvo, a sa Arisom ponovo kup. Sa reprezentacijom ima tri zlata na Evrobasketu i Svetsko prvenstvo 1990.

Predrag Saša Danilović osvojio je 16 najsjajnijih odličja: bio je prvak Evrope sa Partizanom, osvojio i Kup Koraća, jedan trofej prvenstva Jugoslavije i dva kupa. Sa Virtusom je takođe pokorio Evropu, četiri puta bio prvak Italije i uzeo jedan kup. Sa reprezentacijom ima čak četiri evropska zlata - 1989, 1991, 1995. i 1997. godine.

Miroslav Mića Berić radovao se zlatu deset puta: ima tri lige sa Partizanom, dva Kupa SR Jugoslavije, Kup Španije sa Taukeramikom i bio je prvak Litvanije sa Žalgirisom. Sa reprezentacijom ima zlata sa evropskih prvenstava 1995. i 1997. i zlato na Svetskom prvenstvu 1998.

P. S. Sve se ovo, ponavljamo, zbilo u slavu Dušana Dude Ivkovića. A njegova "berba" zlata bi možda i srušila ovaj sto. Sakupio ih je 24, od Kupa Jugoslavije, preko dve Evrolige, do tri zlata sa evropskih prvenstava i jednog sa svetskih...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading