Duda Ivković ima svetski poznatog rođaka, znate li koga?

Sport

21.09.2017

11:15 >> 11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najvećih košarkaških trenera svih vremena, ne samo u Srbiji, nego u čitavoj Evropi, Dušan Ivković ima rođaka za koga se zna na svakom kutku kugle zemaljske.

RepublikaFoto: Starsport
Ivković velikom naučniku dođe sestrić od majčine tetke

Ivković je osvojio Evroligu (1997. i 2012. godine), Evrokup (2006), međunarodni Kup Koraća (1979) i Saporta kup (2000). Sa reprezentacijom je osvojio Svetsko prvenstvo (1990.), tri šampionata Evrope (1989, 1991. i 1995) i olimpijsko srebro (1998. godine).

Ali kao šlag na uspešnu karijeru u košarci dolazi i podatak da je Ivkovićev rođak ni manje, ni više nego Nikola Tesla! Tačnije Duda je Tesli sestrić, od majčine tetke.

- Moja baka Olga Mandić i Đuka, majka Nikole Tesle, jesu sestre. Jako sam ponosan na svoje porodično stablo, ali mi je pomalo neprijatno da pričam o tome, reći će neko da svojatam takvu ličnost - izjavio je pre nekako Ivković za "Alo!".

- Tesla je umro na Božić 1943. godine, a ja sam rođen u oktobru. Ne mogu da vam opišem koliko mi je bilo neprijatno kada su me nedavno neki ljudi zvali s pitanjem: Šta porodica misli, da li ste za to da se urna sa Teslinim pepelom iz muzeja u Beogradu prenese u Hram Svetog Save? - rekao je Dušan Ivković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading