Čestitke "orlovima" stižu i iz državnog vrha: VI STE HEROJI!

Autor:

Sport

17.09.2017

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je košarkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Istanbulu poručivši da su se hrabro borili za Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srbi se vraćaju u Srbiju sa srebrom oko vrata

- Hrabro ste se borili za Srbiju i dostojno predstavljali našu zastavu i grb. Hvala vam za radost koju ste nam priredili - napisao je Vučić na zvaničnom Tviter nalogu predsednika republike.

 

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je košarkaškoj reprezentaciji osvojenu srebrnu medalju.

- Zadovoljstvo je bilo gledati vašu maestralnu igru. Vaša posvećenost timu i snažna vera u pobedu vas je dovela do vrhunskih rezultata. Ponosno sam posmatrala vašu igru sa tribina i navijala za vas od srca - poručila je Brnabićeva.


- Još jednom vam od srca čestitam ne samo zbog medalje koju donosite već i zbog dostojanstvene igre kojom ste predstavili svoju zemlju - navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović poručila je košarkašima da su ponos Srbije.

- Uspehom koji ste postigli na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu pokazali ste kako se igra za svoju zemlju - nepokolebljivo, posvećeno i srcem! - navodi se u čestitki Mihajlovićeve.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je čestitao košarkaškim reprezentativcima na velikom uspehu koji su postigli i pozvao građane da se okupe u što većem broju.

- Čestitam našim momcima na borbenosti i hrabroj igri, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Srbija je poznata po kvalitetnoj košarci, a ovi momci su naša nada i novi heroji naše zemlje. Ovo je neverovatan uspeh s obzirom na to da je ovo prva medalja na evropskom šampionatu posle mnogo godina, tako da su pokazali da Srbija jeste zemlja košarke - poručio je Mali.

On je pozvao sve Beograđane da zajedno dočekamo naše šampione i proslavimo ovaj neverovatan uspeh, saopštio je sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je večeras košarkašima Srbije osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Istanbulu, ističući da su osvajanjem titule vicešampiona Evrope naši košarkaši još jednom pokazali da Srbija jeste zemlja košarke.

- Ovo je titula koja dokazuje kolika je vrednost timskog duha, predanosti, vere da su ciljevi dostižni i da ništa manje od medalje nikada nije opcija kada se igra za svoju zemlju! Čestitam našim sjajnim košarkašima, vrhunskom stručnom štabu i Košarkaškom savezu Srbije! - navodi se u čestitki Udovičića, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading