Bogdan: Dosanjali smo finale; Bobi: DA PONOVIMO 2001.

Autor:

Sport

15.09.2017

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalnom timskom igrom košarkaška reprezentacija Srbije se plasirala u finale Evropskog prvenstva, gde će u nedelju odmeriti snage sa Slovenijom. Na ovom prvenstvu srpska košarka je dobila novi tandem, Bogdan Bogdanović – Boban Marijanović!

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Ubitačan tandem: Bogdan Bogdanović i Bobi Marijanović

- Izuzetan uspeh za nas! Za ovu generaciju prvo finale Evrobasketa. Posle onolikih povreda nastavili smo da verujemo, Sale nam je ulivao neverovatnu dozu samopouzdanja. Hvala i navijačima što su nas podržali. Sa njima smo trideset posto jači. Utakmica nije bila laka. Rusi imaju snagu da se za svega dva minuta vrate u utakmicu, što su pokazali i sada, ali smo smogli snage da dosanjamo i to finale posle Olimpijskih igara i Svetskog prvenstva - reči su Bogdana Bogdanovića posle ovog susreta.

Igrač Sakramenta je na ovom meču zabeležio 24 poena (9-16 iz igre), uz 3 skoka i 4 asistencije, a o finalu je rekao,

- Protiv Slovenije moramo još jače da igramo. Oni su bez greške bez poraza!

Centar našeg tima Boban Marijanović utakmicu je završio sa 18 poena, 6 uhvaćenih lopti i 4 uspešna dodavanja, posle meča je izjavio,

- Odigrali smo odlično, od prvog do poslednjeg, uključujući tu i stručni štab! Teška utakmica psihički. Stvarno smo se borili i igrali kao tim, što smo pokazali kada je bilo teško, i kada su stigli na dva poena, ali zasluženo smo slavili!

Na utakmici je bilo i manje sportskih poteza, što je Bobi prokomentarisao,

 - Volim čvrstu igru, to je košarka, mora malo da se bije. Sve to ostaje na terenu, nema ljutiš. Bilo bi sjajno ponoviti 2001. godinu, kada je SR Jugoslavija osvojila zlato upravo na Evrobasketu u Turskoj.

Finalni meč centar reprezentacije i Detroita je izjavio,

- Slovenija igra fenomenalno ali želimo da dobijemo. Biće teška utakmica!

Finalni meč na programu je u nedelju od 20.30!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading