(VIDEO) Furiozna Slovenija ide u finale!

Sport

14.09.2017

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Slovenije u dominantnom stilu su se domogli finala Evropskog prvenstva, pošto su odučili Špance od košarke u prvom polufinalnom susretu - 92:72.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Slovenci pregazili Španiju u polufinalu EP!

Slovenci su od početka do kraja imali vođstvo, ali je u prvom delu igre sve bilo prilično ujednačeno, pa tim Igora Kokoškova nije imao vođstvo veće od 7-8 razlike, ali su i to ljubomorno čuvali i poneli kao zalihu na veliki odmor nešto manje, ali vredno vođstvo od 49:45.

U nastavku su Slovenci nastavili sa sjajnom napadačkom košarkom, što se nije moglo reći više za njihove protivnike čije su sve opcije u napadu naprasno "zaribale". Dragić, Prepelič, Dončić i drugovi su jurili kao "furija" ka svom prvom finalu Evropskih prvenstava u istoriji, a Španci su mogli samo na kraju da im pruže ruku i požele sreću protiv narednog protivnika.

Prednost je rasla, a koliko god se Španci trudili da šutevima za tri poena vrate meč u egal, sve manje im je polazilo za rukom.

Na kraju veliko slavlje Slovenaca na parketu "Sinan Erdem" arene u Istanbulu, ovi momci će doneti u domovinu prvu košarkašku medalju sa velikih takmičenja od raspada Jugoslavije. Konačnih 92:72 odslikava pravo stanje stvari na terenu i u kakvom su stilu Slovenci stigli do finalnog susreta.

U njemu će se sastati sa pobednikom meča Srbija - Rusija, a taj susret na programu je u petak od 20:30.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading