Katalonci prave Srbinu strašan tim: Tri imena su prioritet Barse!

Autor:

Sport

26.05.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici Barselone su odlučili da pojačaju tim kako bi se u sledećoj sezoni plasirali na fajnal-for Evrolige zbog čega je već napravljen spisak potencijalnih pojačanja za srpskog stručnjaka Svetislava Pešića. Jedan od njih je Srbin, Nikola Milutinov, drugi "pik" je bivši as Tandera, Aleks Abrinesa, a kao treće pojačanje se pominje jedan od kreatora velikog uspeha CSKA, Kori Higins.

Svetislav Pešić kuje planove u Barsi

Prva meta Barselone je sjajni srpski centar Nikola Milutinov. Talentovani košarkaš je odigrao najbolju sezonu u karijeri i profilisao se već sada kao jedna od najboljih "petica" u Evropi, što Katalonci žele da iskoriste.

Kako Srbin već sedam meseci nije primio platu u Olimpijakosu, Pešić se nada da će uspeti da ga privoli u Španiju i tako pojača konkurenciju u reketu jer od centara ostaju Ante Tomić i Artem Pustovij.

Barselona planira da u vrati u klub Aleksa Abrinjesa koji je igrao za Oklahomu, dok ga Tanderi nisu otpustili u februaru ove godine.

Uz sjajnog šutera trebalo bi da dođe i Amerikanac Kori Higins kome ističe ugovor sa CSKA i koji je bio jedan od najzaslužnijih što su Moskovljani osvojili titulu Evrolige.

Kada su u pitanju promene u igračkom kadru Barselone neizvesno je šta će biti sa Krisom Singltonom koji bi mogao da postane slobodan u izboru nove sredine. Pešić želi da ga zadrži, ali kako krilni centar prima čak 1.800.000 evra na godišnjem nivou, ukoliko ne pristane na smanjenje plate, nije realno da i naredne sezone igra za Katalonce.

Ostatak ekipe poput Tomasa Ertela, Adama Hange, Viktora Klavera i Kajla Kjurika bi trebalo da i naredne sezone ostanu kako bi napali fajnal-for Evrolige, a uz dolazak pomenutih Milutinova, Abrinjesa i Higinsa, to bi bi bio više nego realan cilj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading