ŠOK :"Orlovi" propustili prvu meč loptu - Bleda Srbija pala u Talinu, Jelovac tragičar!

Autor:

Sport

21.02.2019

18:50 >> 18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije su propustili prvu meč loptu da se plasiraju na Mundobasket pošto su u Talinu poraženi od Estonije rezultatom 71:70.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaška reprezentacija Srbije

Pravu dramu smo gledali u okršaju Srbije i Estonije. Slaba, bezidejna igra naših momaka tokom celog meča, nisu ozbiljno shvatili okršaj sa Estoncima, nije bilo pravih rešenja u napadu, a nije dobro funkcionisala ni odbrana. Estonci su kaskali za nama čitav meč, ali nažalost nismo mogli da izborimo vizu za Kinu meč pre kraja, pa će utakmica u Beogradu protiv Izraela biti ključna za plasman na svetsku smotru.

Činilo se da je povratnik u reprezentaciju Miloš Teodosić doneo sigurnost u igru "orlova", ali ovakve stvari ne smeju da se dešavaju. 

Kad god bi "orlovi" stigli do osetnije prednosti, domaći bi stigli. Nisu smeli izabranici Saše Đorđevića da dozvole da izgube meč u završnici.

Mnogo nerezonskih šuteva smo promašili, a Estoncima je sve polazilo od ruke u poslednjoj četvrtini. Jelovac je imao 3 slobodna bacanja za pobedu, treće je promašio i nije uspeo da izbori produžetke.

 

ČETVRTA ČETVRTINA 

Košarkaši Srbije su propustili prvu meč loptu da se plasiraju na Mundobasket pošto su u Talinu poraženi od Estonije rezultatom

Slaba, bezidejna igra naših momaka tokom celog meča, nisu ozbiljno shvatili okršaj sa Estoncima Nije bilo pravih rešenja u napadu, a nije dobro funkcionisala ni odbrana. Estonci su kaskali za nama čitav meč, ali nažalost nismo mogli da izborimo vizu za Kinu meč pre kraja, pa će utakmica u Beogradu protiv Izraela biti ključna za plasman na svetsku smotru.

Estonci su na 3,1 sekundu do kraja napravili faul nad Jelovcem na šutu za tri poena, no naš krilni centar je realizovao dva od tri i propustio priliku da odvede utakmicu u produžetak.

Našoj selekciji nije pomoglo ni 18 poena upravo Jelovca, kao ni po 16 koliko su postigli Miloš Teodosić i Dragan Milosvaljević.

"Orlovi" će plasman na Svetsko prvenstvo tražiti u meču protiv Izraela. Taj meč je na programu u nedelju, 24. februara od 16 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

8.minut - Egal, uzbudljivo u Talinu!

4. minut - Estonci se vratili potpuno u meč, Srbija bespotrebno forsira šuteve za 3 poena. Estonci nas rešetaju trojkama, ali Jelovac jednu vraća. Tesiraju nam živce "orlovi" 62:62.

3. minut - Srbija igra bolje, Teodosić trojkom donosi najveću prednost na meču, ali Estonci lako sa trojke smanjuju. 52:59

KRAJ TREĆE ČETVRTINE Estonija - Srbija 49:54 Vreme je za preokret!

10. minut - Čeka se da Srbija prelomi meč. 48:52.

8. minut - Muči se Srbija i dalje u napadu, ali čim Srbi naprave osetniju raliku, Estonci pogode sa distance.

6.minut - I dalje Srbija ne može da prelomi meč u svoju korist, ali konstantno pokušava 39:43.

3.minut - Dezorganozovana i dezoorjentisana igra obe ekipe, stižu Estonci do izjednačenja 39:39.

POLUVREME Estonija - Srbija 31:34

Rezultat ne odaje pravi odnos snaga, ali moraće Srbija bolje u nastavku!

10. minut - Milosavljević je jedini raspoložen u našem timu, neće nas šut za 3 poena. Estonci igraju angažovanije uprkos razlici u kvalitetu.

8. minut - Moraće "orlovi" mnogo bolje ako žele da prelome meč u svoju korist. Serija Estonaca od 7:0. 27:27

6. minut - Srljaju naši, nemaju ideju i napadu, a ni odbrana ne funkcioniše najbolje. Međutim kvalitet je evidentan 20:25.

RepublikaFoto: Starsport

3. minut - Bolje je ušla Srbija u drugi period igre. Još uvek greše, ali polako sve dolazi na svoje mesto. Teodosić trojkom razmrdava ekipu. 16:23

KRAJ PRVE ČETVRTINE Estonija - Srbija (14:16) 

Moraće bolje Saletovi izabranici!

10. minut - Vidi se razlika u kvalitetu, "orlovi" još ispituju teren. Uspevaju Estonci da pogode trojku, moraće naši da se razdrmaju. 14:26

8. minut - Nemaju naši pravo rešenje u napadu u ovim trenucima, Estonci pogađaju sa distance i ostaju u rezultatskom egalu. 14:10

6. minut - Uspeli su naši da se malo razigraju, ono što je bitno da odbrana funkcioniše. Ulaze polako u ritam "orlovi", kapiten Srbije se upisao trojkom. 9:7

3. minut - Domaći su krenulu ekspresno, napravili su seriju od 6:0, naši košarkaši imaju problema na startu, previše žure, ishitrena 3 šuta za 3 poena, koja nisu nažalost ušla.

RepublikaFoto: starsport
Čovek od koga se mnogo očekuje

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading