DRAMA U "PIONIRU": Zvezda u poslednjem napadu ispustila pobedu protiv Valensije!

Autor:

Sport

23.01.2019

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na u hali "Aleksandar Nikolić" od Valensije sa 82:81 (17:21, 27:21, 14:22, 23:18). Ekipa Milana Tomića imala je pola koša prednost na 14 sekundi do kraja, ali je Sem Van Rosom u poslednjem napadu uspeo da poentira i donese španskom timu pobedu.

RepublikaFoto: Starsport
Nerešiva enigma za Zvezdu - Bojan Dubljević

Crveno-beli nisu uspeli da naplate veliki preokret i dostignutih 12 poena razlike, koliko su gosti imali u jednom momentu treće deonice. U poslednjim minutima meča delovalo je da šampion Srbije ide pravim putem ka pobedi, ali ih je sa tog kursa skrenuo Van Rosom košem za pobedu.

Nije dobro počelo po Zvezdu, odlično su gosti otvorili duel i već od starta počeli da prave razliku. Uspela je četa Milana Tomića da se konsoliduje u drugoj četvrtini i u potpunosti se vrati u meč te na odmor ode sa minimalnom prednošću (44:42).

Ipak, pao je mrak na oči navijačima crveno-belih u nastaku meča kada su bukvalno samo gosti bili ti koji su se išta pitali. Uspeli su da dođu i do maksimalnih "plus 12", ali... Tada stiže ozbiljan odgovor domaćih koji preko Filipa Čovića stižu do dva poena prednosti posle dugo, dugo vremena. Tada je delovalo da će se na lukav način Zvezda domoći jako bitne pobede, ali Van Rosom nije tako mislio, pa na eventualni "meč viner" Džoa Reglanda odgovorio svojim i rešio meč.

RepublikaFoto: Starsport
Bili Beron

Najbolji pojedinac na meču bio je Statos Perperoglu sa 26 poena, a jedini raspoloženi pored njega bio je Čović sa 13. Na drugoj strani Bojan Dubljević je bio nezaustavljiv i ubacio 24 poena, a 11 je dodao Vil Tomas. Crveno-belima sada ostaje nada da bi Limož mogao do prve pobede protiv Unikahe (meč počeo u 20.30 časova), a onda slede dve utakmice za biti ili ne biti upravo protiv Francuza, odnosno Unikahe gde će Zvezda juriti minus od pet poena iz Malage. Biće teško, ali nada postoji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading