TUMBAKOBIĆ SAVETUJE MIRKOVIĆA: Igrajte bez kompleksa!

Autor:

Sport

23.09.2018

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 19 časova na stadionu u Humskoj igra se 158. "večiti derbi". Proslavljeni trener crno-belih ima savete za svog mlađeg kolegu Zorana Mirkovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ljubiša Tumbaković

- Ne igraju samo noge, već i pluća, glava. Kad se sve spoji, može i Zvezda da bude ranjiva. Poseduje i Partizan kvalitet, dobro, sad je u problemu, isključivo psihološkom. Postoji doza straha, nesigurnost... Čak i da je Zvezda bolja, svaka čast, al’nek to dokažu na zelenom pravougaoniku. ’Ajde da vidimo - rekao je Tumbaković za "Sportski žurnal".

Iskusni strateg smatra da crno-beli mogu na pravi način da uđu u večerašnju utakmicu.

- Bez kompleksa, disciplinovano, sa dozom normalne agresije. Igra na svom terenu, ako se tako ponaša može da dođe i rezultat. Ako ne dođe, niko neće da zameri - kaže najtofejniji trener u istoriji Partizana.

Tumbaković je i ovdašnji rekorder po broju večitih derbija u kojima je bio akter kao trener ili funkcioner.

RepublikaFoto: Starsport
Zoran Mirković

- Iza mene je 40 derbija, 27 u prvenstvu. Pročitah – u septembru ih je odigrano oko 20, od toga u pet sam ja slavio. Dešavalo se da favorit pobedi, al’ – retko. Eto, igramo finale kupa na Zvezdinom, Miljan Miljanić predaje pehar, odemo na Marakanu sa mišlju da samo probamo. I, znate šta bude? Saša Ilić da gol sa 20 metara, levom nogom!? E, to vam je derbi, nema pravila - zaključio je Tumbaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading