VEČITI DERBI: Da li je Liga šampiona šansa Zvezde ili Partizana?

Autor:

Sport

23.09.2018

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde od 19 časova odigraće 158. po redu "večiti derbi". Međutim, do sada se dva puta dešavalo da jedan od rivala igra Ligu šampiona, ali čija je to prednost?

RepublikaFoto: partizan.rs/Miroslav Todorović
Detalja sa prethodnog "večitog derbija"

Utakmica koja svaki put donese određenu dozu neizvesnosti i ona koju mnogi igrači dugo čekaju. Postavlja se pitanje - postoji li favorit na ovakvim mečevima? Gledajući istoriju derbija, očigledno da ne.

Mnogi su situaciju ove sezone u kojoj crveno-beli igraju grupnu fazu Lige šampiona okarakterisali kao šansu Partizana, odnosno da je tu trenutno njihova najveća prednost. To jeste tačno, ali samo polovično.

Kada je 2003. godine Partizan prvi put igrao najjače evropsko takmičenje (od kako nosi naziv Liga šampiona) derbi koji je usledio nakon beogradskih 0:0 sa moćnim Real Madridom nije im doneo dobre vesti. Zvezda je slavila više nego ubedljivo sa 3:0 uz dva gola Nikole Žigića i jedan Slavka Perovića. Tadašnji trener Slavoljub Muslin osvojio je titulu sa crveno-belima te sezone.

Postoji i druga strana medalje, a to je primer iz sezone 2010/2011 kada su crno-beli izbacivši Anderleht ponovo bili u eliti. Aleksandar Stanojević uspostavio je potpunu dominaciju na domaćoj sceni te mu pored susreta sa evropskim velikanima nije smetalo da osvoji duplu krunu, a pobedio je i oba derbi duela.

Dakle, učinak je polovičan, a negde oko 21 čas saznaćemo ko je ustvari u prednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading