LJUDINA: Matić komšijama plaćao dugove, kosio travu...

Autor:

Sport

21.09.2018

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš reprezentativac Nemanja Matić pravi je heroj u svom rodnom Vrelu kod Uba. Koliko je human potvrdio je i otac malog Dušana Todorovića kada je otrkio da je baš vezista Mančester junajteda platio 70 hiljada evra za lečenje njegovog sina.

RepublikaFoto: instagram.com/nemanjamatic
Nemanja Matić

Koga god da sretnete u rodnom mestu Nemanje Matića, taj će vam reći sve najbolje i najlepše o našem fudbalskom  reprezentativcu. Kad as Mančester junajteda svrati u svoje rodno selo Vrelo, udaljeno od Obrenovca 15 kilometara, kaže da je „lepše od Pariza“, a „londonski Big Ben nije ništa naspram njegove crkve Svetog oca Nikolaja“. "Blic" je bio u poseti rodnom mestu fudbalera Junajteda pre dve godine, a imalo je i šta da se zabeleži.

- Svaki put kada dođe u Vrelo, on svrati ovde u prodavnicu, uzme svesku sa dugovanjima, sve sabere i onda plati. Komšije koje dođu kasnije da izmire dugovanja, uvek ostanu zatečeni njegovim potezom - kaže Ljiljana Popović, radnica lokalne radnje koja se nalazi samo par metara od Matićeve kuće.

- Nemanja je sjajan momak. Puno pomaže selu i nama svima. On deli i šakom i kapom, nikada ne pita koliko šta košta i uvek je spreman da izađe u susret kome treba. Čak je neko vreme plaćao kockarske dugove svojim vršnjacima. Eto koliko je on dobar - priključuje se hvalama i Vladeta Radović, koji ističe kako poznaje Matića još kada je on bio dete.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Matić

Vezista Čelsija pravo iz Londona je kod svoje kuće kad god ima vremena. Meštani potvrđuju da je u selu samo jedan od njih, ničim se ne izdvaja i  to ne želi.

- Vozi bicikl sa sinom, a leti kosi travu kod crkve. Ja sam ga čuvao kada je bio mali Sjajan je - kaže Laze Zlatomir, njegov prijatelj.

Renovirao školu u koju je išao

Nemanja Matić je puno pomogao i Osnovnoj školi „Vrelo“ u koju je nekada išao. Naš fudbalski reprezentativac je renovirao kompletnu stolariju, kao i celo desno krilo zgrade, pa deca sada imaju učionicu više u kojoj pohađaju nastavu. On će renovirati i teren pored škole, a u planu su novi koševi, lopte, golovi...

Dobrotvor crkve sv. Nikolaja

Kad god Matić dođe u rodno Vrelo, prvo ode u Crkvu Svetog Nikolaja i pita da li im treba pomoć. Nemanja je izgradio i savremenu česmu u porti, koja u njegovu čast nosi lik Svetog Georgija, s obzirom na to da je Đurđevdan krsna slava njegove porodice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading