PORUKA - Zorana Mihajlović: UEFA da podrži borbu protiv nasilja nad ženama

Autor: Tanjug

Sport

21.09.2018

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da je upućena inicijativa Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) da se uključi u borbu protiv nasilja nad ženama.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

- Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost uputilo je incijativu UEFA i svim evropskim klubovima koji učestvuju u Ligi šampiona i Ligi Evrope da se, po primeru Crvene zvezde, uključe u borbu protiv nasilla nad ženama - izjavila je Mihajlovićeva.

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i Crvena zvezda organizovali su zajedničku akciju u borbi protiv nasilja nad ženama i tom prilikom je na utakmici protiv Napolija u Ligi šampiona bio postavljen transparent dug 17 metara sa napisom “Stop nasilju nad ženama” na engleskom jeziku.


- Zahvalni smo Crvenoj zvezdi što je prepoznala značaj ove akcije i problem nasilja nad ženama i što smo prošle godine (na utakmici Lige Evrope Crvena zvezda - Keln, prim. aut) prvi put u svetu na jednom fudbalskom stadionu imali poruku protiv nasilja nad ženama. Ove godine to smo ponovili na utakmici Lige šampiona i tu poruku poslatu iz Beograda videlo je više miliona ljudi u Srbiji, regionu, Evropi i svetu - rekla je Mihajlovićeva.

Akcija Zvezde i Koordinacionog tela biće nastavljena i na predstojeće dve utakmice Lige šampiona u Beogradu protiv Liverpula i Pari Sen Žermena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading