Stojković: Kažu da smo bolji od Partizana? Teren je merilo

Autor: Tanjug

Sport

21.09.2018

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Crvene zvezde Filip Stojković kaže da je duel protiv Partizana u Humskoj najvažniji do kraja godine i da, iako je svestan da mnogi pričaju da je njegovog tim bolji od večitog rivala, to mora da pokaže na terenu.

RepublikaFoto: Starsport

- Videćemo u nedelju ko je bolji, za sada smo mi prvi, igramo Ligu šampiona i zato ljudi pričaju da smo kvalitetniji. Ipak, derbi je specifičan i tu nema favorita, ko god je igrao zna o čemu pričam. Sve će se videti na terenu - rekao je Stojković.

Desni bek ističe da crveno-beli imaju vremena da se "osveže" posle teškog meča sa Napolijem (0:0) u utorak u Ligi šampiona.


- Imamo dosta vremena da se odmorimo posle Napolija i spremimo za Partizan. Predstojeći meč je najbitniji u polusezoni jer je prioritet prvenstvo i odbrana titule. Sve misli su usmere ka derbiju.

Ključni detalj u derbiju leži u motivaciji i većoj želji, dodaje Stojković verujući da će oni biti više na Zvezdinoj strani.

- Partizan ne može da ima veću motivaciju od nas, svi ulazimo sa 100 odsto... Prošli derbi smo mi ušli sa više želje i zato smo pobedili, očekujem da će isti ishod biti i sada u Humskoj. Sigurno je nećemo biti opušteni, šanse u derbijima su uvek 50-50... Ko bude bolje ušao i više hteo pobedu doći će do nje - kaže Stojković, koji u derbijima ima skor 1-2-0 iz prošle sezone.
RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ



Na upozorenje da je 2003. godine Partizan, posle duela u Ligi šampiona protiv Real Madrida (0:0), samo četiri dana kasnije ubedljivo izgubio derbi (3:0), Stojković odgovara da je uveren u pravu pripremu nakon Napolija.

- Pripremićemo se na najbolji način. Siguran sam da će trener Vladan Milojević tražiti od nas da budemo maksimlno skoncentrisani i sa puno naboja - zaključio je Stojković.

Večiti derbi, 158. po redu, igra se u nedelju od 19 sati na stadionu u Humskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading