ITALIJA USTALA PROTIV DUNSTERA: Brih više ne sme da sudi!

Autor:

Sport

20.09.2018

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan do najtiražnijih italijanskih listova "Tutosport" uputio je javni apel Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) da ga "skine" sa liste nemačkog sudiju Feliksa Briha posle crvenog kartona Kristijanu Ronaldu u Valensiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Havijer Jakobeli, direktor lista koji deli nagradu za najboljeg mladog igrača sveta u anketi sa najcenjenijim medijima, potez Briha da isključi Ronalda posle blagog kontakta sa Džejsonom Muriljom nazvao je "uvredom za fudbal" u posebnom izveštaju sa Mestalje.

Zatražio je od UEFA da Brihu, koji je oštetio Srbiju za penal protiv Švajcarske na letošnjem Mundijalu, uruči otkaz i ne dozvoli mu više da sudi međunarodne utakmice.


U tekstu se navodi i da je Brih izmislio penal za Valensiju u sudijskoj nadoknadi i njegovo suđenje opisao kao "sramno".


Na udaru italijanskog medija našao se i Brihov pomoćnik Marko Fric, na čiju je inicijativu isključen Ronaldo, navodima da je bio "skandalozan".

Bivši arbitar finala Lige šampiona je drugi put na meti kritika u kratkom roku, nakon što ga je FIFA zbog greške na meču Srbija - Švajcarska poslala kući sa Mundijala u Rusiji već posle prve faze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading