KOVAČEVIĆ: Srbija ima kvalitet, fali nam sreće za finale EP ili SP

Autor:

Sport

19.09.2018

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski list "As" uradio je intervju sa sportskim direktorom Fudbalskog saveza Srbije Darkom Kovačevićem, koji je sa Real Sosijedadom pokorio Primeru u sezoni 2002/03.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Darko Kovačević

Pročešljali su mnoge teme, prisetili se i slavnih dana u Primeri, ali je najveći akcenat ipak bio na temama vezanim za naš fudbal. Za početak, Darko podvlači da je srećan u Beogradu na novoj funkciji.

- Novi sam sportski direktor Srbije, što je velika čast za mene. Posle osam godina u Olimpijakosu bilo je vreme za novi izazov, a kada vas vaša zemlja zove, ne možete da joj kažete ne. Naša reprezentacija ima puno talenta, ali nam nedostaje sreća za velike uspehe - ističe u startu Kovačević. 

Može li Srbija kao Hrvatska do nekog velikog finala?

- Ne znam da li na evropskom ili svetskom prvenstvu, ali to će se sigurno desiti jer imamo veliki kvalitet. Kao i Hrvatska. Oni imaju Rakitića i Modrića, mi imamo Matića i Tadića. Takođe, tu su i Kolorov, Milinković Savić, Dmitrović... Ali, stvarno nam fali sreća.

Zanimljiv je i pogled Kovačevića na istorijski uspeh Crvene zvezde i plasman u Ligu šampiona.

- Srpski fudbal konstantno raste i sve deluje jako dobro za sada. Zadovoljni smo što je Crvena zvezda ušla u evropsku elitu, ali istovremeno ostaje i žal i što Partizan i Spartak iz Subotice nisu mogli do Lige Evrope. Što se tiče Zvezde, mislim da ni Liverpul, ni Napoli, ni PSŽ ne mogu da računaju na sigurne bodove na Marakani. Videli ste utakmicu, nije lako kada 50.000 ljudi urla s tribina protiv vas.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ilustracija: Foto

Sergej je tokom leta bio blizu Reala i Juventusa, bar prema navodima iz Italije.

- On je još klinac, ima 21 godinu, igra standardno za Lacio, ali mnogi ga već sada dovode u vezu s velikanima. To mu sigurno imponuje i dosta znači jer pokazuje da se radi o fudbaleru svetske klase. Najvažnije je da se skoncentriše na fudbal i ne razmišlja o drugim stvarima. Samo o terenu, da pokaže svake godine da je sve bolji. Deluje mi da je ozbiljan momak i nadam se da će sledećeg leta otići u veći klub, što bi bilo dobro i za srpski fudbal.

Španci Sergeja smatraju srpskim Zidanom, ali Kovačević na to sumnjičavo vrti glavom:

- Uffff... Zidan je daleko najveći fudbaler s kojim sam igrao, po meni najbolji u istoriji. Ni Kristijano ni Mesi nisu bolji od Zizua. Što se tiče Sergeja, radi se o fudbaleru sa impresivnom fizičkom snagom koji može da se prilagodi svakoj ligi. Bilo da se readi o Španiji, Engleskoj ili Italiji. Ne znam gde će nastaviti karijeru, ali bih voleo da svi srpski fudbaleri, pa i Sergej igraju u najvećim klubovima sveta poput Barse, Reala ili Juventusa - zaključio je Darko Kovačević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading