ZVEZDO, DOBRODOŠLA NAZAD!

Autor:

Sport

19.09.2018

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su veliki uspeh, upisan je prvi bod u Ligi šampiona. Italijanski Napoli nije uspeo da slomi bedem crveno-belih, a ekipa Vladana Milojevića pokazala je da nije bez razloga u društvu velikana.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Crvena zvezda - Napoli

Leto 2018. godine ostaće upamćeno od strane svakog "zvezdaša". Klub iz Ljutice Bogdana vratio se na veliku scenu. Nekada je šampion Srbije defilovao pistom Evrope svake sezone, a imao je šta i da pokaže. Nakon mnogo godina, čekanja, patnje i mnogo problema kroz koje su prošli - fudbaleri Crvene zvezde ponovo su tamo gde pripadaju!

Sparta Prag, Krasnodar, Keln, Salcburg, sve su to imena koja u današnjem fudbalu ulivaju strah u kosti mnogima, ali su svi poklekli pred zidinama "Marakane". Huk sa tribina, više od 50 hiljada grla koja ceo meč neprestano daju vetar u leđa igračima ponovo su pokazali da je stadion srpskog šampiona zaista jedna neosvojiva tvrđava.

Ruku na srce,  nije ekipa Vladana Milojevića bila bolja, naravno, Napoli je ozbiljan tim i sigurno najbolji koji je došao na "Marakanu" u 21. veku. Bila je tu Roma, bio je Bajern, ali su sastavi tih ekipa ipak bili šarenoliki. Italijanski klub je došao u najjačem mogućem sastavu, došao je po pobedu. Ipak, kada je meč počeo, a pun stadion zapevao i "pobedio" himnu Lige šampiona, bilo je i "Napolitancima" jasno da će biti jako teško. Crveno-beli su pokazali (još jednom) jako bitnu stvar, da imaju svoju igru, onu kojom limitiraju protivnika. Igra kojom ne dozvoljavaš rivalu da radi šta želi, već šta mu dopustiš. Ne treba da čudi da je najbolja prilika Napolija usledila uprava iz dalekometnog šuta.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

Svesni su svi da je Zvezda u ovakvoj grupi pored PSŽ-a, Liverpula i Napolija autsajder. Ipak, podsetila je i beogradska publika da je taj autsajder evropski i svetski šampion.  Znaju to i njeni rivali, jako dobro, podsetio se toga i čuveni Karlo Anćeloti. Tvrd orah svima, upravo onaj na kom možete da polomite zube, ako ne pazite. 

Podsetili su i Italijani na ono što fudbal zaista i jeste - spoj navijača i igrača. Bili su zadivljeni viđenim u Beogradu. Navijanje tokom 90. minuta, skakanje, podrška, pesma, pesma, pesma... Bilo im je lepo u takvom ambijentu, ne kriju, a to je upravo ono što je Zvezda oduvek imala, ali nije imala kome da pokaže. Sada je opet tu, na mestu uspeha. Ponovo se najbolji evropski fudbal igra na "Marakani", ali ne, ne igraju ga samo rivali, igra ga i Zvezda. 

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Crvena zvezda - Napoli

Rečenica italijanskih novinara oslikava celu situaciju, a nije bez razloga izgovorena - Dobrodošla nazad, Zvezdo, lepo te je opet videti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading