Kasiljas REKORDER U Ligi šampiona

Autor:

Sport

18.09.2018

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iker Kasiljas je večeras među stativama Porta u Ligi šampiona protiv Šalkea. To je čak 20. put za 37-godišnjeg čuvara mreže da nastupa u grupnoj fazi Lige šampiona i to zaredom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Iker Kasiljas

Sve je počelo 1999. godine, kada je debitovao na golu madridskog Reala protiv Olimpijakosa. Tog 15. septembra pre 19 godina, Kasiljas je postao i najmlađi golman u istoriji ovog takmičenja, sa 18 godina i 177 dana starosti, ali je njegov rekord prošle godine oborio mladi srpski golman Mile Svilar.

Godinu dana kasnije, postao je najmlađi golman koji je ikada igrao finale Lige šampiona i pobedio u njemu, Real je savladao Valensiju sa 3:0, četiri dana nakon Kasiljasovog 19. rođendana.

Večeras je postao prvi fudbaler u istoriji takmičenja, koji je u grupnoj fazi nastupao 20 puta, Kasiljas je to uradio uzastopno. Minule godine je bio izjednačen sa Rajanom Gigsom, ali je sada iskočio ispred Velšanina, koji je odavno u penziji.



Ono što je interesantno, samo četiri tima imaju više nastupa u grupnoj fazi ovog takmičenja od Kasiljasa, to su madridski Real i Porto sa 23 nastupa u ovoj fazi, kao i Barselona i Mančester junajted, koji su u ovom delu takmičenja igrali u 22 navrata.

Kasiljas je već rekorder po broju nastupa u Ligi šampiona (167), kao i golman sa najviše mečeva bez primljenog gola (56), a u tri navrata je osvajao takmičenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading