CRVENO-BELA DOMINACIJA: Zvezdin najbolji start sezone!

Autor:

Sport

16.09.2018

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona Crvena zvezda je ostvarila najveći klupski uspeh u poslednjih 26 godina, a sjajne rezultate na internacionalnoj sceni ispratile su odlične igre i u Superligi, pa je šampion Srbije pomerio granice i u domaćem prvenstvu.

RepublikaFoto: Starsport
FK Crvena zvezda

Naime, Crvena zvezda je pobedom nad Radnikom (6:0) očuvala stopostotan učinak u domaćem šampionatu i prvi put otkako više nema stare Jugoslavije sezonu otvorila sa sedam prvenstvenih trijumfa.
 
Zanimljiv podatak svakako je da je četa Vladana Milojevića prethodne godine bila na korak od dostignuća koje je ostvarila u subotu.
 
Fenomenalan rezultat dodatno dobija na značaju kad se u obzir uzme da je u poslednjih 26 godina ovo najbolji start bilo kog kluba u domaćem takmičenju. Prethodno je jedino večiti rival imao taj učinak od 21 boda, ali je imao lošiju gol razliku od aktuelne Zvezdine (+19).

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković

Podsetimo, na putu do aktuelnog rezultata padali su Dinamo (3:0), Radnički (2:0), Voždovac (2:1), Spartak (3:0), Čukarički (2:1), Vojvodina (4:1) i Radnik (6:0).

 
Najbolji start sezone nekog srpskog kluba potvrdio je snagu aktuelnog tima crveno-belih, s obzirom na dobro poznat efekat borbe na više frontova koji predstavlja problem i bogatijim klubovima, pa se može reći da će trag aktuelne generacije ostati dubok i neizbrisiv u klupskoj arhivi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading