JOKANOVIĆ: Postoje dva načina da se zaradi poštovanje!

Autor: Sportklub

Sport

15.09.2018

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedini srpski trener u Premijer ligi, Slaviša Jokanović govorio je o izazovima u najjačoj fudbalskoj ligi, kako sebe doživljava kao menadžera, kao i kakvi su planovi Fulama u ovoj sezoni.

Jedini srpski trener u Premijer ligi!

- Raditi u Premijer ligi, pogotovo za ljude iz našeg ambijenta, nije baš laka misija. Osim Slavena Bilića, ni ne sećam se nekoga sa prostora bivše Jugoslavije ko je bio menadžer ovde. Prešao sam nivo Čempionšipa i ovo je lepa prilika za mene da se dokažem. Mislim da ćemo doći do višeg nivoa i da ćemo igrati bolji fudbal. Definitivno postoji razlika u svakoj državi između prve i druge lige, pa tako i u Engleskoj. Koncentrisan je veliki kvalitet u elitnom takmičenju i to ne može ni da se poredi-  rekao je Jokanović za Sportklub.

Na početku sezone Fulam je izgubio kod kuće od Kristal Palasa sa 2:0, zatim od Totenhema u gostima (3:1), potom je usledio trijumf nad Barnlijem (4:2), da bi na kraju bila ispuštena pobeda nad Brajtonom (2:2).

- Ne razmišljamo mnogo o dalekoj budućnosti, primarni cilj nam je da ostanemo u ligi. Izgubili smo prve dve utakmice, i to lako, pošto smo naleteli na dva gotova premijerligaška tima koji su nas pobedili na iskustvo. Nije im bilo potrebno mnogo, Palas nam nije dao prostora da se razigramo, iz tri šanse su dali dva gola i nismo mogli da reagujemo. Protiv Totenhema smo dali gol, ali oni su jedna od najboljih engleskih ekipa i poraz nije iznenađenje. Posle toga je došao Barnli, naša najbolja utakmica, pokazali smo da možemo da pobeđujemo, a Brajton smo morali bolje da zatvorimo meč, neprihvatljivo je da te uhvate na kontru kada vodiš 2:0 na 25 minuta do kraja. U pozitivnom smo procesu, mnogo je novih igrača, verujem da ćemo napredovati, potrebno nam je vreme - rekao je srpski strateg.

Napadač reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović na izvanredan način je počeo novu sezonu, pošto je do sada upisao četiri premijerligaška gola.

- On se adaptirao, ali nije mu bilo mnogo ni potrebno. Na kraju krajeva, došao je iz Njukasla, samo se spustio do Londona. Od prvog dana je pokazao da je odličan profesionalac, gura sam sebe da bude sve uspešniji i znam da ga svi ljudi u klubu cene kao pravog profesionalca i dobrog momka spremnog da se bori za ekipu. Meni je to najveća satisfakcija , osim što je izvrstan fudbaler, Mitrović je pokazao da je mnogo dobra osoba za grupu - rekao je Srbin.

Otkriva i kako sebe doživljava kao menadžera.

- Pokušavam da nađem način da mi igrači veruju i poštuju. Postoje dva načina da se zaradi poštovanje. Jedan je da budeš diktator i da ih gnječiš, da im ne daš da dišu, što je legalno, ali je kratkog daha jer taj autoritet se brzo potroši, a onaj koji ja pokušavam da stvorim jeste da im pokažem da ipak znam više od njih i da mogu da im pomognem, da im objasnim da je najbolja opcija i za tim i za njih ako me budu pratili. Pokušavam da imam kvalitetne ljude oko sebe, one koji nisu uvek saglasni sa mojim mišljenjem i koji su vredni i lojalni - zaključio je Jokanović za Sportklub.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading