Krstajić: Želimo u elitnu grupu Lige nacija; MATIĆ: Favoriti smo

Autor:

Sport

06.09.2018

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije nalaze se u Litvaniji gde ih očekuje prva utakmica Lige nacija. Na konferenciji za medije prisustvovali su selektor Mladen Krstajić i zamenik kapitena Nemanja Matić.

RepublikaFoto: Republika
Nemanja Matić i Mladen Krstajić

- Hvala svima što ste došli u velikom broju. Biće teška utakmica jer je prva u Ligi nacija. Mogu da kažem da su igrači spremni i da su radili dobro. Litvanci su disciplinovani, verujem u naš kvalitet i da uz dobru igru možemo da pobedimo. Biće promena kod nas u timu, tu je nekoliko mladih igrača koji su zaslužili poziv. Litvanci dosta trče, ako ne budemo na nivou, biće nam veoma teško. Gledam samo prvu utakmicu. Verujem u ovaj tim i da možemo da pobedimo. Znam tim. U ponedeljak sam znao otprilike, kroz treninge se potvrdilo ko će igrati. Svaki igrač ponaosob se interesuje. Momci su profesionalci, iako je nepoznanica Liga nacija. UEFA će da analizira samo takmičenje. Znamo naš kvalitet i poštujemo sve rivale. Mi volimo da igramo protiv najboljih. Želimo plasman u elitnu grupu Lige nacija - rekao je Mladen Krstajić.

RepublikaFoto: Republika
Stadion u Litvaniji

Zamenik kapitena Nemanja Matić izneo je svoje impresije pred početak prvog meča:

- Normalno je da smo favoriti u našoj grupi u Ligi nacija jer smo jedini bili na Mundijalu. Imao sam povredu koja me je mučila 5-6 meseci. Imao sam bolove u trbušnom delu. Rekli su mi da se operišem. Pre 40-ak dana sam operisan i sada je sve u redu. Prvo da završimo ovo što nam predstoji, pa ćemo razmišljati dalje

Nemanja Matić je upitan o veštačkoj travi koja je na stadionu, a on je odgovorio:

- Mi smo profesionalci, igrao sam na veštačkoj podlozi dosta puta, ali ne i u poslednjih osam, devet godina.

Mladen Krstajić je upitan za golmana Vladimira Stojkovića:

 

Konferencija nije mogla da prođe bez osvrta na Luku Milivojevića i Matiju Nastasića koji su se saopštenjima oglasili protiv selektora Krstajića:

- Neke stvari, nefudbalske, ne treba o njima pričati. Treba da se okrenemo utakmicama. Moramo da se nosimo sa tim, to je težina našeg posla. Neću da pričam o Milivojeviću i Nastasiću. Atmosfera je odlična!  

Nemanja Matić nije bio saglasan sa Krstajićem ali je rekao da će pričati kada se utakmice završe.

- Treba razgovarati o tome, ali ja nisam pravi čovek za tu priču. Kada se sve utakmice završe, otvoren sam za sve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading