Mihailović otvorio dušu

Autor:

Sport

25.08.2018

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siniša Mihajlović još uvek nema angažman, glavni krivac za to je novi predsednik lisabonskog Sportinga Sousa Sintra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

Naime, Mihajlović je 18. juna tekuće godine dogovorio saradnju sa lisabonskim "Lavovima" u trajanju od tri godine.

Srpski stručnjak je bio velika želja tadašnjeg predsednika Bruna de Karvalja, ali nakon što je on svrgnut sa vrha kluba, novi predsednik je rešio da se zahvali i Mihajloviću.

Kako je srpski stručnjak potpisao ugovor sa klubom, novi predsednik se lukavo snašao kako da isplati dogovoreni novac srpskom treneru, on je navodno rekao da Mihajlović nije prošao probni period i da je ugovor automatski poništen.


Sve to zvuči gotovo nerealno, pa je i sam Mihajlović rešio da potraži pravdu na sudu u Lozani.

- Prihvatio sam ponudu sa velikim entuzijazmom, tako je uvek kada počnete novo profesionalno iskustvo, ali ovoga puta je bilo posebno, jer sam dobio priliku da radim u inostranstvu, u prestižnom šampionatu koji je za mene nov. Tokom pregovora sam uzeo sve stvari u obzir, nikada nisam ni sanjao da bi umesto na klupi mogao da se nađem na sudu - počeo je Miha svoje izlaganje za italijansku "Gazetu delo Sport".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

Imao je Mihajlović i ponude iz Francuske i Engleske, ali se odlučio da prihvati ponudu Sportinga, koji je zbog upada huligana u prostorije kluba bio u velikim problemima.

Ipak, nakon što je De Karvaljo rešen dužnosti, njegov ugovor sa Sportingom je poništen, a srpski stručnjak je izgubio šansu da potraži novi angažman.

- Potvrđujem da se otpušten bez opravdanog cilja od strane Sportinga, samo par dana pre početka ugovora koji bi me vezao za klub u naredne tri sezone. U junu sam otišao u Lisabon sa svojim agentom, 18. juna sam potpisao trogodišnji ugovor, koji je trebalo da počne prvog jula. Ipak, samo par dana kasnije, predsednik Bruno De Karvaljo, koji me je žarko želeo u Sportingu, je svrgnut od strane članskog veća i 27. juna me je klub razrešio dužnosti, tvrdeći da nisam prošao probni period koji je prema portugalskim propisima obavezan. Ali razlozi za moje otpuštanje su bili potpuno neosnovani i organizovani, posebno jer u tom trenutku moj ugovor nije ni krenuo, a ja sam čak i bio na odmoru u Sardiniji. Tokom 30 godina karijere, kao igrač i trener, nikada nisam čuo za tako nešto. Braniću svoja prava do kraja, to je sigurno - rekao je Mihajlović.

On je ceo slučaj poslao na sud u Lozani, kako bi makar uzeo odštetu koja mu je ugovorom bila garantovana.

Na kraju, ovo dugo leto još uvek nije ni blizu kraja za Sinišu Mihajlovića, nadamo se da će se sve završiti onako kako je zamislio i da ćemo ga uskoro gledati na klupi nekog novog kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading