SAVIĆ ODGOVORIO TRENERU SALCBURGA: ONI NEK SE PALE, ZVEZDA IDE U LŠ!

Autor:

Sport

25.08.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siguran sam da neće uspeti da nam daju dva gola, kao što najavljuje Roze, jer verujem u našu snagu, poručuje kapiten crveno-belih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Roze

Trener Salcburga Marko Roze ima pravo na nadu, ali nema šanse da u Austriji primimo dva gola, poručuje kapiten Crvene zvezde Vujadin Savić! Nemački stručnjak na klupi ekipe iz Mocartovog grada napravio je svojevrsnu uvertiru pred revanš meč plej-ofa Lige šampiona istakavši da je primarni plan njegovog tima da postigne dva gola.

BEZ POKRIĆA

Međutim, takva izjava deluje, u najmanju ruku, neozbiljno jer je odbrana srpskog prvaka samo jednom u ovoj kalendarskoj godini dva puta kapitulirala na jednom meču. Bilo je to u pobedi protiv Mladosti (5:2) u Lučanima, a kada se u obzir uzme i činjenica da Salcburg na praznoj Marakani (0:0) nije nijednom ozbiljno zapretio Milanu Borjanu, jasno je da je Roze optimista bez pokrića. U to je uveren i stub Zvezdine odbrane i kapiten, koji tvrdi da nema šanse da se želje trenera Salcburga ostvare.

- Nadam se da neće uspeti u tome, u stvari siguran sam da neće, jer verujem u sistem koji je postavio naš šef, njegove taktičke zamisli i sve što smo do sada uradili. Svako može i ima pravo da se nada, to je u prirodi sporta, a na nama je da im dokažemo da nisu u pravu - rekao je Savić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Vujadin Savić

Po toj logici klubu sa Marakane za prolaz dalje u revanšu biće dovoljan samo jedan gol ukoliko odbrana bude na dosadašnjem nivou. Od dolaska Vladana Milojevića crveno-beli su na 23 evropske utakmice samo dvaput primili više od jednog gola. Oba puta u prethodnoj sezoni - protiv Florijane (3:3) i Krasnodara (2:3).

- Da se nadovežem na ono što sam prethodno rekao - da, jedan gol bi trebalo da nam bude dovoljan. Iskreno se nadam da ćemo uspeti. Niko ne može da garantuje da će tako i biti. Oni su igrali polufinale Lige Evrope prošle godine, ali i mi smo ozbiljna ekipa.

DOMAĆI TEREN

Olakšavajuća okolnost biće najavljena invazija "delija" na Salcburg, pošto se očekuje oko 10.000 srpskih navijača na Red bul areni.

- Ja se nadam da će ih biti što više. Ne znam sad kako će se svi snaći zbog karata i svega. Dovoljno je i 2.000 da ih bude kao što je bilo u Trnavi, pa da se osećamo kao na domaćem terenu - istakao je Savić.

RepublikaFoto: Republika
Navijači Crvene zvezde

Savić: Biću spreman za revanš

Na meču protiv Salcburga Vujadin Savić zadobio je nezgodnu povredu rebra, pa je meč napustio na poluvremenu. Kapiten Zvezde potvrdio je da će biti spreman za revanš.

- Da, trebalo bi da budem spreman za meč u Salcburgu. Još čekam rezultate - kazao je štoper crveno-belih.

UEFA u sredu odlučuje o suspenziji

Evropska fudbalska unija (UEFA) u sredu 29. avgusta odlučivaće o eventualnom pomilovanju za Crvenu zvezdu. To bi značilo da će klub sa Marakane, u slučaju pozitivnog ishoda, prvi meč u grupnoj fazi Lige šampiona ili Lige Evrope igrati pred svojim navijačima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading